{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tinejdžerke u Njemačkoj masovno povećavaju grudi

F
25.4.2008. u 14:00
0
0
Tinejdžerke u Njemačkoj masovno povećavaju grudi
0
Tinejdžerke u Njemačkoj masovno povećavaju grudi
Svake se godine u Njemačkoj oko 100.000 djece i tinejdžera podvrgne plastičnoj operaciji.
Tamošnja vladajuća koalicija smatra da je ta brojka prevelika pa razmišlja o zabrani plastičnih operacija za tu dobnu skupinu. Neki političari zalažu se i za zabranu tetoviranja i piercinga

"Želja za povećanjem grudi nakon srednje škole više nije rijetkost", istaknuto je. Zdravstveni stručnjak Socijalno demokratske stranke (SPD), Karl Lauterbach, analizirao je podatke o plastičnim operacijama kad su tinejdžeri u pitanju i tako došao do brojke od čak 100.000.

"Vjerujem da je ideal ljepote, pretežno kod tinejdžera, ali i kod djece, otišao u krivom smjeru", rekao je. Udruga pedijatara Njemačke istaknula je kako je brine činjenica da u toj državi trajne tetovaže i piercinge imaju i djeca mlađa od deset godina.

U Njemačkoj udruzi za kozmetičku i plastičnu kirurgiju ističu da su mnoge operacije medicinski nužne ta da političari preuveličavaju brojke. "Da političari znaju koliko su oni u dobi od 14 do 16 godina zahvalni na tim operacijama, drugačije bi razmišljali o tome", rekao je ravnatelj te udruge Joachim Graf von Finkenstein.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: