|

Svjetsko, a naše: Lijepa Sarajka Sarah Čerkez danas živi i radi kao model u Milanu

Svjetsko, a naše: Lijepa Sarajka Sarah Čerkez danas živi i radi kao model u Milanu
266
Piše: L. Č.
20.12.2015. u 18:55
78
komentara
266

dijeljenja
1/18
2/18
3/18
4/18
5/18 Foto: Facebook
6/18 Foto: Facebook
7/18 Foto: Facebook
8/18
9/18
10/18
11/18 Foto: Facebook
12/18
13/18
14/18
15/18
16/18
17/18
18/18 Foto: Facebook
Sarajka Sarah Čerkez (27) odabrala je modeling kao svoj životni poziv i već godinama živi i radi u Milanu. Dosad je imala priliku sarađivati sa brojnim velikim imenima modne scene - u Italiji je radila za brendove Armani, Dolce Gabbana, LaPerla, Brunello Cucunelli i mnoge druge, a u Parizu za Edrem, Karla Lagerfelda, McQueena itd.
Sarah Čerkez (27) je rođena u Sarajevu, gdje je uporedo završila osnovnu i muzičku školu, odsjek balet i klavir, nakon čega je upisala Prvu gimnaziju.

Još kao djevojčica išla je u modnu agenciju NovamaS, kod Mirjane Deak i Alme Musliović, te tu i tamo radila neke reklame ili revije.

Već sa 18 godina je počela putovati i baviti se modelingom, te su uslijedila putovanja u Pariz i Milano. Od 21. godine to je posao od kojeg živi, a danas stanuje i radi u Milanu.

Zbog prirode posla, Sarah je imala priliku dosta putovati. Obišla je cijelu Italiju, živjela u Parizu, putovala u Barcelonu, Madrid, Lyon, Monton, Cannes, Berlin, Minhen, Hamburg, Beč, Prag, Istanbul, New York, Miami, Los Angeles...

"Mnogo putuješ, upoznaješ uvijek nove ljude, interesantne i inspirativne osobe, čuješ toliko zanimljivih životnih priča, razmjenjuješ iskustva. Stalno si sam/sama, pa naučiš slušati instinkte i računati samo na sebe. S druge strane, zna biti veoma stresno i naporno, ponekad i depresivno", kaže Sarah.

Od svih svojih dosadašnjih angažmana i projekata, najuzbudljivijim ističe putovanje u Afriku i snimanje za Maxim kalendar 2011. na Madagaskaru, kao i kraća putovanja u zabačene dijelove Italije kao što je Toscana ili neki napušteni dvorci.

Posao modela donosi brojna odricanja i žrtve, te svakodnevnu brigu o svom tijelu kroz prehranu i fizičku aktivnost.

"Posljednjih godina vodim računa o svemu. Ne pijem, ne pušim, uredno spavam, izbacila sam meso (jer je ono u Milanu industrijsko), ne koristim šećer ni sol, pijem puno vode i čaja, jedem voće i povrće, malo ribe za proteine i ponekad integralne ugljikohidrate, kao pastu ili rižu. Puno treniram, trčim, plivam, idem na yogu, boksam itd. Najveći porok mi je čokolada i teško je se odričem", kaže Sarah.

Trenutno se nalazi u Milanu gdje do Božića, velikog praznika u Italiji, sve poslove privodi kraju, a Novu godinu će provesti u Sarajevu s porodicom. Polovinom januara se vraća nazad na posao.

Ističe kako je u svijetu modelinga, poslije fizičkih predispozicija, koje ne moraju biti savršene, najvažniji karakter.

Jedna nevjerovatno karizmatična i duhovita djevojka Cara Delevingne je, bez obzira na to što je visoka samo 170cm, uspjela postati top model. U svim drugim slučajevima, kada model ne postane 'top', ali i dalje uspješno radi i zarađuje, onda su disciplina i odgovornost važni. To je moj slučaj, nemam najbolju figuru ili najljepše lice, ali klijenti koji rade sa mnom uvijek me bookiraju i dalje jer vole odgovorne i profesionalne djevojke", pojašnjava Sarah na kraju razgovora za Klix.ba.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...