Ključ je u superhrani
10

Supruga Georgea Clooneyja otkrila tajnu svoje ljepote i blistavosti

N. C.
George i Amal Clooney
George i Amal Clooney
Amal Clooney, supruga slavnog glumca Georgea Clooneyja, otkrila je da je za njen savršeni izgled zaslužna jedna namirnica koju jede svaki dan. Naime, dan započinje upravo s morskom travom.

Morske alge bogate su jodom, željezom, kalcijem, kolagenom, aminokiselinama i vlaknima. Sadrže proteine i minerale, ali treba imati na umu da nisu sve alge jestive te da neke mogu biti otrovne za tijelo.

Iako se mogu konzumirati uz bilo koji obrok, dobro je s njima početi dan, a ako je stalni doručak i inače smoothie, ubacite ih u svoju smjesu, a odlično će se uklopiti u neki od međuobrok.

Ona često jede i supu s morskim algama. Recept ovog jela je jednostavan, a alge se rehidriraju tako da se stave u posudu s vodom, a juha se priprema s celerom, jabukom, krastavcima i paprikom obrađenima u sokovniku, a zatim dodajte ostale sastojke. Alge i celer narežite na komade i dodajte u supu te začinite s malo bibera i soli te sa sokom limete.

Jednom prilikom advokatica je otkrila da na zdravi i blistavi ten te dobar izgled djeluje morskoj travi koja pozitivno djeluje na kožu.

Morske alge bogate su kolagenom te poboljšava elastičnost kože i djeluje na zaglađeni izgled, pospješuje rast kose, bogata je omega-3 i mineralima kao i vlaknima koja su ključna za zdravlje crijeva.