{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sunčica Anđić favoritkinja za Miss Kanade: Sarajevo mi daje snagu za uspjeh

A
2.5.2014. u 14:31
78
43
Sunčica Anđić favoritkinja za Miss Kanade: Sarajevo mi daje snagu za uspjeh
78
Sunčica Anđić favoritkinja za Miss Kanade: Sarajevo mi daje snagu za uspjeh
Sunčica Anđić (24) je rođena u Sarajevu, ali se zbog rata u Bosni i Hercegovini, kao i mnoge druge porodice, odselila zajedno sa roditeljima u Kanadu gdje i danas živi i vrlo uspješno predstavlja Sarajevo, ali i cijelu BiH.
Nedavno se prijavila na izbor za Miss World Kanade 2014. gdje je, prema nekim anketama, jedna od najvećih favoritkinja za osvajanje prvog mjesta nakon čega bi ovu zemlju predstavljala i na izboru za najljepšu djevojku svijeta.

Ova rođena Sarajka, u razgovoru za Anadolu Agency (AA), ističe kako se prijavila na ovo prestižno, ali i vrlo popularno takmičenje nakon što je shvatila da je na takmičenju vrlo važna unutrašnja ljepota osobe, način razmišljanja i pozitivan pogled na svijet.

Ističe da je za takmičenje aplicirala u julu prošle godine nakon čega je obavljena procedura da se uđe u uži krug, pa opet, kako kaže, dodatne aplikacije, intervjui i slikanje.

"Prijavila sam se jer sam shvatila da je ovo takmičenje ne samo za vanjsku ljepotu nego i unutrašnju. U organiziciji učestvuje i The Children's Charity, organizacija koja prikuplja novac za djecu koja su bolesna, i tako im daje nadu i inspiraciju za život. Ja sam inače, mnogo vezana za djecu, djeca su naša budućnost i do nas je da im pružimo najbolji život. Da i oni budu još uspješniji od nas", napominje ova djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Inače, Sunčica je završila Psihologiju i Sociologiju na prestižnom kanadskom Univerzitetu British Columbia (UBC), a nakon toga i Odsjek za ljudske resurse na Univerzitetu Simon Fraser. U slobodno vrijeme, nastupa na modnim revijama, učestvuje kao statista na snimanju filmova i serija u Vancouveru.

Kako i sama kaže, uživa u vježbanju, jogi i plesu. Priča bosanski, engleski, a koristi i francuski i španski jezik.

Napominje da su njene najveće prednosti i aduti na izboru za Miss World Kanade 2014. to što je vrlo ambiciozna, ali i što uvijek ima pozitivno razmišljanje ali i unutrašnje psihičke kvalitete.

"Moja ambicioznost i upornost da pokažem sve svoje fizičke, ali i psihičke kvalitete su moja najveća prednost na takmičenju za Miss World Canada 2014, a žiri će ipak da odluči ko će ponijeti krunu i pobijediti. Ja vjerujem u sebe i nadam se pobjedi", kaže ova Bosanka.Inače, na njenom oficijelnom profilu izbora za Miss World Canada, napisala je da sa sobom uvijek nosi dio Sarajeva, dajući tako do znanja da taj grad zauzima vrlo značajno mjesto u njenom životu, iako već više od 10 godina živi u Kanadi.

Napominje da je Sarajevo i BiH mjesto puno sjaja, ali i tragedije koja se tamo zbila.

"Iako su prošle gotovo dvije decenije nakon mog odlaska iz Sarajeva, stalno se prisjećam strahota koje je rat donio gradu koji je dio mene, a ja njega. U sebi nosim dio Sarajeva, ali i svih sjećanja koja su tako duboko urezana u meni, što mi daje neku volju i strast da ovaj svijet učinim ljepšim i boljim", navela je na oficijelnom profilu.

Također, u razgovoru za AA dodaje kako svaki put kada posjeti Evropu svrati i do Sarajeva kako bi vidjela svoj grad i rođake i prijatelje.

"Ja sam bila vrlo mlada kad sam napustila Sarajevo, ali kadgod dolazim u Evropu, posjetim i Sarajevo jer je to moj rodni grad, uvijek je uz mene i daje mi snagu za uspjeh. Mnogo mi znači Sarajevo, jer tamo imam dosta rodbine i dobrih prijatelja”, ističe Anđić.

Inače, takmičenje za Miss World Canada 2014. održat će se 11. maja ove godine kada će biti izabrana najljepša djevojka ove zemlje u kojoj živi značajan broj Bosanaca i Hercegovaca.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: