Lijepa Amerikanka
38

Šta znamo o R'Bonney Gabriel? Sa 28 godina postala najstarija Miss Universe

N. C.
R\'Bonney Gabriel (Foto: Instagram)
R\'Bonney Gabriel (Foto: Instagram)
Na godišnjem međunarodnom takmičenju Miss Universe, koje je ove godine održano u New Orleansu, pobjedu je odnijela R'Bonney Gabriel iz SAD-a. Ko je zapravo 28-godišnja Amerikanka i šta znamo o njoj?

R'Bonney Gabriel je rođen u San Antoniju u Teksasu 20. marta 1994. godine. Ima tri mlađa brata i najstarija je od četvoro djece. Rođena je u SAD od majke Amerikanke i oca Filipinca. Beaumont u Teksasu je mjesto gdje joj je rođena majka. Njen otac se preselio u državu SAD sa 25 godina da bi doktorirao psihologiju na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Bila je odbojkašica koja se kasnije prebacila u modnu industriju nakon što je sa 15 godina otkrila šivanje i zaljubila se u kreiranje stvari od tkanina i tekstila. Nakon srednje škole, Garbriel je diplomirala modni dizajn na Univerzitetu Sjeverni Teksas 2018. godine.

Zatim je bila na stažiranju kod Nicole Miller, modne dizajnerice, u New Yorku. R'Bonney je provela posljednje tri godine radeći s neprofitnim dizajnerskim studijom "Magpies & Peacocks", koji prikuplja otpadne materijale i prenamjenjuje ih u potpuno nove kolekcije. Pokrenula je i svoju dizajnersku marku pod imenom R'Bonney Nola.

Takmičila se na izboru za Miss Kemah 2020. i plasirao se u Top 5. Kao Miss Harris County, učestvovala je na izboru za Miss Teksasa SAD 2021.

Dobila je titulu Miss Teksasa SAD-a 2022. nakon pobjede, a kasnije je predstavljala Teksas na Miss SAD.a 2022., gdje je kasnije postala prva krunisana Miss SAD filipinskog porijekla. Predstavljala je zemlju na takmičenju Miss Universe 2022. kao Miss SAD-a 2022. godine. Kao Miss Universe 2022, postala je deveta Amerikanka koja je pobijedila na takmičenju.