Elegantna dama
37

Španska kraljica oduševila izgledom na sastanku, dočekalo je simpatično "modno iznenađenje"

I. S.
Foto: Splash News
Foto: Splash News
Španska kraljica Leticija oduševila je izgledom na sastanku Kraljevskog odbora Vijeća za osobe sa invaliditetom u Meridi, a dogodila se i jedna simpatična "modna podudarnost".

Za ovu priliku obukla je elegantnu crno - bijelu haljinu. Izgled je upotpunila špicastim štiklama, a neutralnom šminkom istakla je besprijekoran ten. Pozdravila je sve prisutne i ćaskala s članovima odbora.

Između ostalog je uručila nagrade "Reina Letizia 202", a jedna od nagrađenih bila je profesorica prava Inmaculada Vivas Teson, koja je nosila identičnu haljinu, što je nasmijalo mnoge.

Podsjećamo, Leticija i njen suprug, kralj Filip VI su prošle sedmice na ručku ugostili bugarskog predsjednika Rumena Radeva i njegovu suprugu Desislavu. Ovo je bila njihova prva zvanična posjeta Španiji od 1999. godine.

Proteklog mjeseca su Leticija i Filip VI posjetili prostorije Crvenog krsta u Madridu. Ova organizacija pruža utočište ukrajinskim građanima koji stižu u Španiju. Kraljevska porodica je u više navrata pomogla izbjeglicama iz Ukrajine i osudila rusku invaziju.