Zasjenila je mnoge
157

Slavna glumica ponosno pokazala sijede na Cannes Film Festivalu te oduševila prirodnim izgledom

I. S.
(Foto: EPA-EFE)
Američka glumica Andie MacDowell zablistala je na crvenom tepihu Cannes Film Festivala. Prisustvovala je premijeri filma "The Most Precious of Cargoes" Michela Hazanaviciusa.

Za ovu priliku je odabrala šljokičavu haljinu s dugim rukavima i trakama te štikle na platformu. Izgled je upotpunila jednostavnom šminkom.

"Koliko je ova žena prelijepa", "Dokazuje da je prirodno ipak najbolje", "Zasjenila je mnoge glumice", "Izgleda kao kraljica", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Kao što je poznato, ona prije nekoliko godina odustala od farbanja kose, a mnogi je hvale zbog ovog poteza jer je dokazala da ne robuje standardima ljepote. Na crvenom tepihu joj se pridružila Helen Mirren, a bila je raspoložena i za razgovor i fotografisanje s fanovima.

Ranije je izjavila da nam je kao društvu "ispran mozak" da mislimo da muškarci dobro stare, a žene ne. Smatra kako žene zbog toga ne dozvoljavaju sebi da se osjećaju dobro u vlastitoj koži. Odluku da se prestane farbati je donijela 2021.

"Moja sestra je sijeda, a samo je 18 mjeseci starija od mene. Mislila sam da izgleda mnogo ljepše jer je prirodna. Bila sam ljubomorna", ispričala je.

Također je navela da uživa u starosti i da se uopće ne osjeća manje seksipilnom.