Održava se 27. augusta
56

Slavlje dizajna i manufakture: Treće izdanje festivala štampane majice MAYA u augustu

N. O.
Na platou sarajevskog Historijskog muzeja 27. augusta 2022. godine održat će se treće izdanje Festivala printane majice MAYA.

Okupljanje u organizaciji Udruženja za promociju dizajna i majice MAYA i OR Print Mania predstavlja slavlje dizajna, umjetnosti i manufakture, te idealnu priliku da se svi posjetitelji upoznaju sa kreativnim dometima bh. i regionalnih umjetnika.

Na dosadašnja dva održana izdanja skupilo se više od 1.500 posjetitelja koji su uživali u radovima više od 40 izlagača.

"Već decenijama tisak na majice predstavlja poligon za iskazivanje stilske osobnosti pojedinaca i grupa, te priliku da se artikulišu stavovi, od socio-političkih do kulturnih. Zadovoljstvo nam je što će preko 30 različitih umjetnika uzeti učešće na trećem izdanju MAYA festivala", poručuju organizatori.

Osim izlagača iz područja štampanja i dizajna, na festivalu će se predstaviti karikaturisti, ulični i tattoo umjetnici, proizvođači craft piva i ručno izrađenog nakita. Festival je sjajna prilika da se svi posjetitelji upoznaju sa različitim tehnikama štampe i posvjedoče stvaranju uživo.

Organizatori su pozvali porodice sa djecom da obavezno posjete festival jer su planirane i interaktivne radionice na kojima će djeca kroz igru otkrivati svijet boja i dizajna. Bit će organizirana i dobrotvorna ekološka akcija, pa su svi pozvani da doniraju staru odjeću koja će biti proslijeđena lokalnom humanitarnom udruženju. Kao nagradu, donatori će dobiti novu štampanu majicu.