Sedmica mode od 2. do 5. aprila
0

Slađana Pejić zaštitno lice NIVEA BH Fashion Weeka

Piše: T. Sekulić
(Foto: Sarajevo-x.com)
U Domu oružanih snaga u Sarajevu od 2.do 5. aprila održat će se 26. NIVEA BH Fashion Week, u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine i kompanije Beiersdorf.

Nakon 25 uspješnih sezona, ovogodišnji BH Fashion Week nosi naziv NIVEA BH Fashion Week, prema generalnom pokrovitelju i partneru sedmice mode, koja će se osim u Sarajevu održati i u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru.

Ovogodišnji BH Fashion Week, osim ranije poznatih dizajnerskih imena, donosi i nova, a bh. javnosti će se predstaviti i 20 dizajnera iz zemalja svijeta.

"NIVEA je vodeći brand za njegu kože s više od 500 proizvoda. Ove godine jedna od najpoznatijih krema na svijetu slavi 100 godina postojanja i time dokazuje da je to proizvod i za mlade koji prate trendove, ali i za starije osobe koje su se još davno uvjerili u djelotvornost NIVEA-inog proizvoda. Ponosni smo što kao dio velike Beiersdorfove porodice bosanskohercegovačkom tržištu možemo ponuditi brandove kao što su NIVEA, Eucerin, Labello i Hansaplast", kazao je predstavnik NIVEA-e za BiH Amer Osmanagić, dodavši da je ponosan što je NIVEA generalni pokrovitelj 26. BH Fashion Weeka.

Zaštitno lice BH Fashion Weeka je bosanskohercegovačka manekenka Slađana Pejić, Fashion TV model za BiH.

"Drago mi je što sam dobra ambasadorica BiH i trudit ću se da budem još bolja. Iznimno sam sretna što sam ja zaštitno lice BH Fashion Weeka i što će moj lik krasiti plakate i i ostale promotivne materijale", kazala je Pejić na današnjoj konferenciji za novinare.

Sljedeće sedmice održat će se casting za NIVEA BH Fashion Week. Prijaviti se mogu sve mlade dame u dobi od 16 do 22 godine iz BiH, ali i iz zemalja regije. Više informacija zainteresovane dame mogu prionaći na www.abc-models.com.

Na NIVEA BH Fashion Weeku predstavit će se 40 dizajnera i modnih kuća iz BiH, te 20 iz zemalja svijeta.

Sedmicu mode otvorit će gost dizajner iz Pakistana - Saim Ali i bh. renomirana modna kreatorka Stanka Zovko.

Peti aprila BH Fashion Week će biti zatvoren veličanstvenom i glamuroznom modnom revijom širom svijeta poznate bh. kreatorke Lidije Kolovrat, koja će se nakon 20 godina prvi put vratiti u BiH iz Lisabona.