Svestrana teniserka
7

Serena Williams lansirala svoju modnu liniju: Nikada nemojte prestati vjerovati u sebe

Klix.ba
Nakon što je osvojila svijet tenisa, popularna američka teniserka Serena Williams odlučila je osvojiti i modnu industriju.

Serena je, u saradnji s markama poput Nikea i Pume, već predstavljala svoju odjeću i čak je studirala na Umjetničkom institutu u Fort Lauderdaleu. No sada je pokrenula vlastitu modnu liniju u sklopu koje je predstavila capsule kolekciju od 12 komada.

Riječ je o udobnim sportskim, ali modernim komadima među kojima možete naći sve - od veša sa logo dezenom do slip haljina. U želji da inspiriše žene Serena je u svojoj kolekciji koristila rastezljive materijale za žene s oblinama.

"Oduvijek sam znala da su tenis i moda dvije ljubavi i morala sam pronaći način da to koegzistira. Petnaest godina pogrešnih početaka i brojna 'ne' iz modne industrije potakli su me da napornije radim. Rezultiralo je time da sam otkrila šta znači vjerovati u sebe. Dopustila sam tom uvjerenju da me odvede do mog sna. Danas sam ponosna da mogu predstaviti moju online prodavnicu 'Serenu'. Nikada nemojte prestati vjerovati u sebe", rekla je Serena.

Nada se da će njena kolekcija pomoći ženama da budu jake, sigurne u sebe i da se osjećaju sexy. Na ovaj korak inspirisala ju je njena devetomjesečna kćerka Alexis Olympia Ohanian.