{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Semira ambasadorica dobre volje na NY Fashion Weeku

S
15.6.2011. u 08:46
0
0
Semira ambasadorica dobre volje na NY Fashion Weeku
0
Semira ambasadorica dobre volje na NY Fashion Weeku
Semira Hadžimehmedagić
Semira Hadžimehmedagić, predstavnica BiH na izboru ljepote Miss Global International, proglašena je ambasadoricom dobre volje na Sedmici mode u New Yorku.
Ova 20-godišnjakinja iz Visokog će u septembru prošetati pistom na humanitarnom događaju fondacije United Colors of Fashion (UCOF), zajedno sa drugim poznatim modelima i nositi neke od kreacija svjetski proslavljenih dizajnera.

Potpredsjednica UCOF-a Veronica Rovegno izjavila je: "Mi smo modna organizacija sa humanitarnim ciljevima. Semiru smo izabrali kao ambasadoricu jer ona nije samo ikona ljepote već također je i preživjela rat. Moda i ljepota mogu biti iskorištene u humanitarne svrhe. Mi želimo pomoći onima koji imaju manje od drugih u zemljama trećeg svijeta, pogođenima ratom, bolestima ili prirodnim katastrofama."

Dodala je i da u UCOF-u vjeruju kako je Miss BiH najbolji izbor za njihovu predstavnicu jer najbolje razumije siromašne.

"I sama je bila siromašna kao dijete u toku rata u Bosni i Hercegovini, a sada je Miss BiH, ikona ljepote i sjajna inžinjerka", poručila je Rovegno.

Semirina biografija i fotografija našle su se na oficijelnoj web-stranici UCOF-a, gdje je napisano: "Miss BiH podržava našu misiju i želi pomoći da stupimo u kontakt i promijenimo živote neprivilegovane djece. Sretni smo što je Miss BiH 2011. naša ambasadorica i što će se pojaviti na našem humanitarnom showu u septembru."

Hadžimehmedagić će na Jamajci predstavljati našu domovinu u poznatom turističkom odmaralištu Grand Palladium na Jamajci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: