Nakon brojnih dijagnoza
45

Selena Gomez podijelila svoje fotografije u kupaćem: Nikad više neću izgledati ovako

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Američka glumica i pjevačica Selena Gomez na Instagramu je podijelila svoje fotografije u kupaćem kostimu uporedivši kako je izgledala ranije i kako izgleda sad.

Gomez je podijelila svoju fotografiju iz 2013. godine kada je imala 21 godinu, a na kojoj je snimljena u kupaćem te napisala: "Danas sam shvatila da više nikad neću izgledati ovako".

Druga fotografija je nastala prošle godine tokom njenog odmora u Meksiku, a na kojoj je primijetna razlika u njenom fizičkom izgledu, a uz koju je imala posebnu poruku.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

"Nisam savršena, ali sam ponosna što sam to što jesam... Ponekad zaboravim da je u redu biti ja", napisala je.

U oktobru je Gomez izjavila da je u više navrata trpila kritike i ismijavanje zbog svog tijela nakon dijagnoze lupusa. Gomez, koja je imala 24 godine kada je dobila dijagnozu, prisjetila se da je osjetila da više "nema tijelo tinejdžerke" tokom priprema snimanja za magazin.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

"Nijedna veličina uzorka nije bila prikladna, i zbog toga bih se osjećala neugodno", rekla je u intervjuu za Fast Company, "Iako je nerealno očekivati ​​da se tijelo normalne žene ne promijeni?".

Nakon dijagnoze, pjevačica je naknadno podvrgnuta transplantaciji bubrega i hemoterapiji što je dodatno utjecalo na njeno tijelo.