Uoči finala Miss BiH
0

Sarajka Anđela Paleksić: Modeling je mnogo više od fotografisanja

Piše: E. Lj.
Anđela Paleksić
Anđela Paleksić
Izbor Miss BiH za Miss svijeta 2018 bit će održan večeras u sali Bosanskog kulturnig centra Tuzla, a jedna od djevojaka koja odbrojava vrijeme do finala i vrši posljednje pripreme je i Sarajka Anđela Paleksić.

Ova mlada Sarajka se, naravno, nada pobjedi no kaže nam kako smatra da je veliki uspjeh uopće biti dio ovog takmičenja.

"Za mene je ovo jedno novo i prelijepo životno iskustvo. Upoznati nove prijateljice i putovati zajedno sa njima ovo takmičenje čini još ljepšim", rekla je Anđela.

Kaže nam kako od djetinjstva voli modu te kako je oduvijek sanjala da jednog dana šeta pistom.

"Hvala Bogu to mi se i ostvarilo. Modelingom sam se bavila jedan period u osnovnoj školi, ali to je više bilo amaterski i nekako dječije. Profesionalnije sam se počela baviti modelingom prije skoro godinu dana. Učestvovala na Fashion Weeku, posjetila mnogo novih mjesta i država, a danas me evo tu gdje jesam. Moj san postao je java", rekla je.

Svaka djevojka je posebna na svoj način, smatra Anđela i dodaje da nju izdvaja ljubav prema volonterizmu i radu s mladima.

"Najljepši osjećaj je kada uradite nešto lijepo za nekoga, a kao nagradu za to dobijete osmijeh i sreću te osobe, zaista vam ništa više ne treba. To je ono što me mnogo ispunjava. Ove godine je izbor za miss je podržao jednu volontersku akciju što me još više usrećilo i ohrabrilo", rekla je.

Ističe da je radni dan jednog modela veoma ispunjen te da je za bavljenje ovim poslom potrebno mnogo truda, rada i odricanja.

"Mnogi misle da je to samo fotografisanje, ali nije tako. Počevši od koreografije, preko učenja novih poza za fotografisanje, samog fotografisanja, pa sve do pravljenja profesionalnih videa… Zaista je potrebno mnogo kontinuirane i svakodnevne vježbe. Ali kada se bavite onim što vas ispunjava ništa nije teško i ne zanima vas tuđe mišljenje o tome", rekla je.

Pored modelinga, Anđela studira, volontira i pohađa kurs animiranog filma.

"Fakultet mi je na prvom mjestu, ali uz malo volje i truda moći će se stići sve ovo, ali i mnogo više", poručila je Anđela na kraju razgovora.