{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Potpisan ugovor za nabavku medicinske opreme za bolnice u BiH

F
FENA
15.5.2006. u 15:05
0
0
Sarajevo: Potpisan ugovor za nabavku medicinske opreme za bolnice u BiH
0
Sarajevo: Potpisan ugovor za nabavku medicinske opreme za bolnice u BiH
Entitetski ministri zdravstva Vjekoslav Mandić i Ranko Škrbić potpisali su danas u Sarajevu s potpredsjednikom tvrtke "Samsung Corporation" iz Republike Koreje Yoon-Kwang Choiem Ugovor o robnom kreditu vrijednom oko 25 miliona dolara za nabavku savremene medicinske opreme.
Riječ je o nabavci visokosofisticirane medicinske, uglavnom radiološke opreme namijenjene modernizaciji bolnica u FBiH (Sarajevo, Mostar i Tuzla) i RS (Banja Luka, Prijedor, Doboj i Bijeljina).

Potpisani Ugovor se realizira u okviru projekta "Modernizacija bolnica u BiH", koji se finansira povoljnim robnim kreditom Fonda za ekonomsko-razvojnu saradnju Vlade Koreje, a iniciran je od entitetskih ministarstava zdravstva.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Ranko Škrbić kazali su na ceremoniji potpisivanja ovog ugovora kako će nabavkom ove opreme biti unaprijeđen rad bolničkog sektora.

Ministri očekuju da će ovom modernom medicinskom opremom bolnice u BiH biti osposobljene za pružanje kvalitetnijih i savremenih specijalističkih zdravstvenih usluga.

Mandić i Škrbić su zahvalili Vladi Republike Koreje i tvrtki "Samsung Corporation" na njihovom doprinosu razvoju sektora zdavstva u BiH, te izrazili nadu da će uskoro biti otvoreni i novi putevi buduće saradnje u ovoj oblasti.

Potpredsjednik tvrtke "Samsung Corporation" Yoon-Kwang Choi naglasio je da ovaj ugovor, osim unapređenja bolničke infastrukture, doprinosi i unapređenju veza između dvije zemlje.

-Nadamo se da će implementacijom ovog projekta korejske firme obratiti više pažnje na BiH i mogućnosti ulaganja, kazao je Choi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: