Moda i ljepota
49

Sarajevo postalo grad ljepote, u posjetu stiže i prvi frizer svijeta Patrick Cameron

Piše: M. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Sarajevu je danas na parkingu kod Narodnog pozorišta otvoren Grad ljepote, u kojem ćete tokom tri dana moći otići na tretmane ljepote, ali i naučiti nešto o novim trendovima u kozmetičkom i frizerskom svijetu.

Za samo tri KM od 17. do 19. maja moći ćete nadograditi nokte, ošišati se, profesionalno našminkati ili kvarcati. Bitno je napomenuti da ulaznicu koju kupujete u Gradu ljepote možete iskoristi za jedan od tretmana.

"Kozmetičke kuće koje se nalaze u Gradu ljepote predstavljat će stručne osobe koje će posjetiocima objasniti koji preparati su dobri za njihovu kožu, lice ili kosu. Na glavnom stageu će se održavati revije modnih kuća, frizera i kozmetičkih kuća", rekao je za Klix.ba Senad Šehić, jedan od organizatora događaja.

Centralni događaj "Theatre Hair Show Sarajevo" održat će se u subotu, 18. maja, a na njemu će se predstaviti 12 ekipa iz cijelog svijeta. Svaka ekipa će imati po sedam minuta.

"Bitno je reći da to nisu obični frizeri, jer oni rade frizure za pozorišne predstave, dakle, riječ je atraktivnim frizurama. Trećeg dana seminar će održati Patrick Cameron, koji je frizer broj jedan u svijetu, majstor duge kose, za svečane frizure. Nikada nije bio na Balkanu, sada dolazi prvi put i to u Sarajevo. Nove trendove, kada su u pitanju frizure, pokazat će i Johnny Almagno. Oba seminara se održavaju u nedjelju u BKC-u", dodaje Šehić.

Prošle godine ekipa Theatre Hair Showa odrekla se novca od ulaznica i donirala 20.500 KM za izgradnju Roditeljske kuće pri udruženju Srce za djecu koja boluju od raka.

"I ove godine ćemo se odreći novca od ulaznica za show i donirati u humanitarne svrhe", ističe Šehić.

Organizatori događaja su Senad Šehić i Senad Čavadar, a više informacija možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.