Veliki odziv djevojaka i mladića
0

FOTO / Sarajevo: Održan kasting za Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
U nedjelju je u hotelu Evropa u Sarajevu održan kasting za 27. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Više od 200 djevojaka i mladića prošetalo je ispred poznatih lica modnog svijeta, u nadi da su baš oni pravi izbor za bh. i inozemno modno tržište.

Stela Zubak J., uspješna modna agentica koja je zaslužna za karijere mnogih naših poznatih modela zadovoljna je i čak iznenađena velikim odzivom djevojaka i mladića.

"Vidjet ćemo ko će ući u uži izbor nakon što se urade kastinzi u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli. Tad ćemo znati ko će od djevojaka i mladića nositi revije za 27. Nivea BH Fashion Week Sarajevo", kazala je ona.

Djevojke koje su došle na kasting morale su biti prirodne, bez šminke. Stručne oči modnih znalaca će na osnovu podataka svakog modela (proporcija, visine, težine, obima grudi, struka i bokova) te načina hoda na pisti procijeniti koje su djevojke i mladići odgovarajući za učešće u 27. Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo. Domaći i inozemni modni dizajneri kao i modne kuće učesnice 27. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo će pogledati sve modele, njihove proporcije, fotografije te odlučiti koji im modeli odgovaraju za revijalnu prezentaciju.

Na pitanje koje kriterije je svaka djevojka morala ispuniti kako bi došla na kasting, modni fotograf Predrag Todorović je odgovorio da su djevojke bile visoke, skladno građene i prirodne, sa zanimljivim licem i u dobi od 16 do 26 godina.

Jedan od dizajnera koji je prisustvovao kastingu bio je naš poznati modni dizajner Istok Bratić. "Naše djevojke su zdrave, nisu ekstremno i bolesno mršave kao što to zagovara svjetska modna scena", istakao je Istok Bratić.

"Djevojke koje mi primamo u modnoj agenciji Abc Models su one koje imaju sve atribute, a ne da izgledaju kao vješalice. Ako su djevojke prirodno mršave, onda je to uredu. Međutim, protivnik sam bilo kakvih drastičnih dijeta, izgladnjivanja. Konkretno u našoj modnoj agenciji nema bolesno mršavih modela, djevojke su prirodne", kazala je Stela Zubak J.