Ocjena Voguea
7

Saoirse Ronan osvojila titulu najbolje odjevene glumice u 2018. godini

Klix.ba
Saoirse Ronan
(Foto: EPA-EFE)
Zahvaljujući besprijekornom i avangardnom stilu irska glumica Saoirse Ronan osvojila je titulu najbolje odjevene osobe u 2018. godini prema ocjeni britanskog magazina Vogue.

Ovo je još jedan u nizu uspjeha za karizmatičnu 24-godišnju glumicu. Ona je prošle godine osvojila i Zlatni globus, a bila je po treći put nominirana i za prestižnu nagradu Oscar.

Film "Lady Bird" u kojem je tumačila glavnu ulogu u kratkom roku je stekao veliku popularnost, a odnedavno Ronan možemo gledati i u novom filmu "Mary, Queen of Scots".

Ronan se na javnim događajima i okupljanjima uglavnom pojavljuje u haljinama koje bira zajedno sa stilisticom Elizabeth Saltzman. Njih dvije rade zajedno od 2015. godine.

"Ona je najstarija i najljepša duša koju sam imala sreću da sretnem. Upoznala sam je kada je imala 21 godinu i ona je tada bila mnogo starija, mudrija i pametnija od mene, iako sam ja imala 50 godina. Ono što se tada nije desilo je da se njen lični stil još nije razvio. S godinama je stekla povjerenje da isproba nove stvari. Sada se njeno tijelo promijenilo, kao i njen stav. Ona je odrasla", kazala je Saltzman jednom prilikom.