Važan je princip
185

Ruskinja koja je na početku invazije uništila Chanel torbu ismijana jer je nabavila isti model

I. B.
Bonya je brzo odustala (Foto: Instagram)
Bonya je brzo odustala (Foto: Instagram)
Ruska invazija na Ukrajinu otjerala je brojne svjetske brendove iz ove zemlje, što je nekim Rusima teško palo. Bio je to slučaj i sa pojedinim damama koje su na odlazak omiljenih modnih kuća imale drzak odgovor. Ipak, izgleda da ih je sada bijes popustio.

Nakon što su svjetski giganti iz raznih brašni napustili Rusiju zbog njene agresije na Ukrajinu, oni kojima su ta odluka i "nepoštovanje" teško pali, uzvratili su nekim prilično beskorisnim postupcima.

Između ostalog, nekolicina bogatih Ruskinja snimila se kako, po odlasku Chanela, uništava torbice ove modne marke u znak protesta.

Skupinu je tada predvodila influenserka Victoria Bonya koja je sa svojih 9 miliona pratitelja na Instagramu podijelila snimak kako makazama uništava torbicu i potom je baca.

"Ako Chanel ne poštuje svoje klijente, zašto bi mi poštovali Chanel? Doviđenja", govori u svojoj snimci, dok je u opis dodala kako "nikada nije vidjela da neki brend manje poštuje svoje kupce".

Ipak, izgleda da se njena odluka promijenila kroz par mjeseci, budući da na posljednjoj Victorijinoj fotografiji, ona nosi upravo isti model torbice.

Među njenim pratiteljima taj detalj nije prošao nezapaženo, a influenserku su odmah ismijali u komentarima nazivajući je "licemjerkom". Većina njih stizala je upravo ispod njene objave iz aprila.

"Torbica je izgleda uskrsnula", napisao je jedan korisnik dok su neki pisali i kako je Victoria vjerovatno odmah poslije svoje objave digla torbicu s poda i zalijepila je.

"Tvoji principi ravnaju se sa nulom", poručila joj je pratiteljica na ruskom jeziku.

Inače, luksuzni modni brend iz Francuske nije se samo povukao iz Rusije, već je zabranio i prodaju svojih proizvoda Putinovim sunarodnjacima.