|

Ručno rađeni proizvodi u kućici BH Crafts

Ručno rađeni proizvodi u kućici BH Crafts
2
Klix.ba
25.12.2014. u 15:57
0
komentara
2

dijeljenja
Ručno rađeni proizvodi u kućici BH Crafts
Bogatoj ponudi 4. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i BH Crafts, kućica u kojoj posjetitelji mogu kupiti ručno rađenu odjeću i modne dodatke.
Udruženje Bosanske rukotvorine - BH CRAFTS jedna je od rijetkih Fair Trade organizacija u Jugoistočnoj Evropi, koja najvećim dijelom obezbjeđuje posao ženama u stanju socijalne potrebe.

BH Crafts danas važi za jedan od najpopularnijih bh. brandova kada je riječ o ručno rađenoj odjeći i modnim dodacima. U njihovoj kućici na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pronaći proizvode koji su rađeni tradicionalnim tehnikama, od tradicionalnih materijala.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost ” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem Facebook profila Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.