{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Ručno rađene vjenčanice Belme Tvico-Stambol

S
17.6.2011. u 12:27
0
2
Ručno rađene vjenčanice Belme Tvico-Stambol
0
Bašta Hotela Europa u četvrtak navečer bila je svečanija nego ikada jer je svoje ručno rađene vjenčanice od skupocjene čipke predstavila poznata bh. dizajnerica Belma Tvico-Stambol.
Posjetitelji su mogli vidjeti 30 unikatnih vjenčanica za čiju izradu dizajnerica koristi najkvalitetnije materijale.

"Umorna sam, ali sretna. Bilo je to jedno prekrasno veče, a posebno me raduju reakcije publike, koja je bila oduševeljena onim što smo im predstavili", kaže Tvico-Stambol za Sarajevo-x.com

Telefon joj, kaže, ne prestaje zvoniti. Od sinoć je primila jako puno zahtjeva za iznajmljivanjem vjenčanica.

"Vjenčanice se mogu kupiti, ali ne i unajmiti. Mišljenja sam da svako ime neku svoju energiju koja ostaje na tkanini i prenosi se dalje, a svako sa sobom treba nositi svoju energiju. Ostat ću pri svom stavu jer mi nije cilj zaraditi novac", ističe Tvico-Stambol.

Cijene vjenčanica se kreću se od 500 KM pa nadalje, a svaka djevojka može naći nešto za sebe.

"Mislila sam i na djevojke koje se oblače u skladu sa islamskom tradicijom, ali i na trudnice", kaže dizajnerica.

Osim kolekcije vjenčanica za proljeće/ljeto 2011, predstavljene su i svečane haljine, te prva kolekcija cipela obućara Adnana Kalajdžisalihovića i kolekcija vera zlatara Muhameda i Malika Ferušića.

Predstavljanjem unikatnih i ručno izrađenih cipela, odnosno vera koje su dale poseban pečar, Belma je nastojala da promoviše vrijedne zanatlije i potakne ljude na razmišljanje o domaćim proizvodima kao prepoznatljivim i vrlo cijenjenim u svijetu.

"Bez obzira na ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo, željela sam pokazati da imamo potencijala da napravimo proizvod koji se može plasirati i izvan naših granica", kaže Tvico-Stambol.

"Wedding Night" je upotpunila Velida Skaka, koja je predstavila svoju samostalnu kolekciju lepršavih haljina upotpunjenu nakitom Šejme Šaban, studentice historije umjetnosti, čije ideje stoje iza brenda "She".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: