|

Rodarte kreacije inspirisane prirodom za nježne žene

Rodarte kreacije inspirisane prirodom za nježne žene
0
S
Sarajevo-x.com
16.2.2011. u 17:40
5
komentara
0

dijeljenja
1/13 Foto: Reuters
2/13 Foto: Reuters
3/13 Foto: Reuters
4/13 Foto: Reuters
5/13 Foto: Reuters
6/13 Foto: Reuters
7/13 Foto: Reuters
8/13 Foto: Reuters
9/13 Foto: Reuters
10/13 Foto: Reuters
11/13 Foto: Reuters
12/13 Foto: AP
13/13 Foto: AP
Modna kuća Rodarte predstavila je na sedmici mode u New Yorku kolekciju za sezonu jesen/zima 2011, inspirisanu prirodom.
Dvije sestre, Laura i Kate Mulleavy, 2005. godine osnovale su brand Rodarte, stvorile viziju nježne ženske ljepote i u veoma kratkom roku osvojile modno tržište. U njihovim kreacijama preovladavaju palete zemljanih boja, zatim boja neba, a od materijala uglavnom svila, laneno platno, te vuna.

Početne smjernice za kolekciju Laura Mulleavy pronašla je u klasičnim američkim filmovima kao što su "The Wizard of Oz" i "Days of Heaven", ali, kako je istakla, najveću inspiraciju dale su joj prelijepe američke ravnice.

U kolekciji preovladavaju haljine od svile u boji neba, zatim olujno-sive kreacije, te haljine na kojima preovladavaju boje poput onih pri zalasku sunca.

"Inspirisalo me nebo koje se mijenja ovisno o vremenu i dobu dana", istakla je kreatorka Laura Mulleavy, prenose strani mediji.

Sestre su također svojim kreacijama dokazale da se tufnice definitivno vraćaju u modu, ali i to da će naredne sezone biti veoma popularni vuneni kaputi.

Kolekcija Rodarte odiše nježnošću, ženstvenošću, eleganicjom i glamurom.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...