|

FOTO
/
Prva frizerska i modna revija od početka američke invazije

Prva frizerska i modna revija od početka američke invazije
3
Klix.ba
15.2.2013. u 18:16
5
komentara
3

dijeljenja
Prva frizerska i modna revija od početka američke invazije Foto: AFP
U Bagdadu, glavnom gradu Iraka, je održana prva modna revija od početka invazije Sjedinjenih Američkih Država. Revija bi mogla predstavljati konačan preokret u društvenom životu stanovnika ovog grada.
Ova kozmetička, frizerska i modna revija je održana prošlog vikenda. Iako se na modnoj pisti pojavilo nekoliko modela u najnovijim kreacijama, revija je više bila fokusirana na talent i umijeće iračkih frizera i kozmetičara, prenosi AFP.

Foto: AFP Foto: AFP

Tokom sektaškog rata, koji je uslijedio nakon okupacije SAD-a 2003. godine, mnogi ekstremisti su napadali ključne ljude iz modne industrije. Religijski poglavari su tjerali frizere, stiliste i modne dizajnere iz gradova i uništavali njihove poslovne prostore. Ženama je naređeno da promijene svoj izgled i da se okrenu vjerskoj nošnji.

Foto: AFP Foto: AFP

Međutim, kako je vrijeme prolazilo, žene u Iraku su osjetile potrebu da se vrate međunarodnim korijenima za modu i stil. Poboljšanje sigurnosne situacije u zemlji je značilo da se osobe iz svijeta mode mogu vratiti kućama i ponovo pokrenuti svoje poslove.

Foto: AFP Foto: AFP
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...