Moda i ljepota
28

Prirodna ljepota očarala internet zajednicu: Mladenka i djeveruše slave svoje porijeklo

Klix.ba
Dvadesetsedmogodišnja Nakyia Whitty iz Texasa osvojila je korisnike interneta svojim nevjerovatnim fotografijama koje su napravljene tokom njenog vjenčanja.

Whitty i Javotne Davis vjenčali su se na plaži uz prisustvo uskog kruga porodice i prijatelja. Jedna fotografija postala je posebno viralna jer su mladenka i njene djeveruše odlučile pokazati prirodan izgled kose.

Sve su crnkinje i imaju bujnu kovrčavu kosu, a s obzirom na to da su i isto obučene u nekim trenucima je teško bilo uvidjeti ko je mladenka.

"Vjenčanje je nadmašilo moja očekivanja koja su zaista bila visoka jer je to bio naš dan i htjela sam da bude savršeno. Udala sam se za svog najboljeg prijatelja u najljepšem okruženju i na naš način", kazala je Whitty.

Par nije ni slutio da će njihove fotografije postati toliko popularne i dijeljene te da će završiti u medijima.

Mladenka prirodnu kosu nosi već četiri godine koliko se i zabavljala sa sadašnjim mužem. Istu odluku su donijele i njen drugarice koje su joj postale djeveruše.

"To što nosim prirodnu kosu pokazuje ko sam ja kao crna žena, kakvu me je Bog stvorio. Volim svoju prirodnu kosu. Nisam uvijek bila prirodna ali kada sam započela ovaj put počela sam cijeniti i voljeti sebe kakva sam rođena", kazala je mladenka te inspirisala brojne druge žene širom svijeta.