{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preuske cipele? Neka vam doktor suzi stopala!

S
28.7.2010. u 20:45
0
6
Preuske cipele? Neka vam doktor suzi stopala!
0
Preuske cipele? Neka vam doktor suzi stopala!
Žene se okreću najnovijem bizarnom trendu u SAD-u, hirurškom smanjivanju stopala, da bi lakše stale u dizajnerske cipele.
Trend koji je inspirisala Sarah Jessica Parker, glumeći Carrie Bradshaw, spisateljicu zaluđenu skupom obućom, u seriji "Seks i grad", natjerao je veliki broj žena u Los Angelesu da se podvrgnu hirurškom smanjenju stopala, čisto iz estetskih razloga.

"Beverly Hills Aesthetic Foot Surgery" studio u Los Angelesu, jedan je od onih koji pružaju lepezu usluga uključujući i "Pepeljuga-zahvat" – korekciju koja prevenira kurije oči i čini stopala užim.

Kliniku često posjećuju filmske zvijezde i sportisti radi usluge poznate kao "Savršenih 10! Estetsko skraćivanje nožnih prstiju".

Ovim zahvatom navodno se skraćuju prsti na nogama koji vire preko ruba sandale ili trebaju biti ugurane u uske cipele.

Još jedan popularan tretman je uzimanje sala iz pacijentovog abdomena te njegovo stavljanje u noge da bi se duže i lakše moglo stajati u štiklama.

Osnivač klinike, Ali Sadrieh, izjavio je za "Wall Street Journal": "Nerealno je tražiti od žena da ne nose cipele s visokim potpeticama, zato sam izmislio način da im pomognem da funkcionišu bez bola u stvarnom svijetu".

Klinika nudi i produživanje i ispravljanje nožnih prstiju, kao i zahvat "hyperdosis" u kojem se injekcijama Botoxa smanjuje znojenje i rast gljivica na stopalima.

Doktori koji se bave ovim zahvatima u SAD-u tvrde da im posao cvjeta uprkos upozorenjima ortopeda da bi ovi zahvati trebalo da se rade samo u svrhu umanjivanja boli i uklanjanja deformiteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: