Udišem ljubav...
321

"Prekardašijan" svojim cekerima šalje poruku za bolji i ljepši život

Piše: E. S. H.
Autorica bloga "Prekardašijan" Samira Poričanin-Petrešin odlučila je udisati ljubav, izdisati nemir. Ta motivacijska poruka postala je njen životni i profesionalni moto. Samira je nedavno promovirala cekere s porukom "Udišem ljubav – izdišem nemir" i počela težak put savladavanja stresa i problema koje nosi svakodnevnica.

Poruka je brzo došla među žene, one hrabre, slabe, karijeristice i domaćice, slavne i one koje nisu na naslovnim stranama. Njeni su cekeri kreirani za sve žene kojima nikad, ama baš nikad, dosta prostora za sve što žele ponijeti.

"Htjela sam i sebi i svim svojim prijateljicama, svim ženama dati podsjetnik da na trenutak zastanu, udahnu ljubav, izdahnu nemir i krenu u nove životne i poslovne pobjede. Ceker je veoma praktičan, dobro izgleda, s njim možete na pijacu, u shopping, na sastanak, jogu, putovanje… Uz dobru dolce vitu, crne hlače i super štikle može i u pozorište". kaže Samira.

Cekere "Prekardašijan" već nose žene u cijeloj BiH te Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Velikoj Britaniji, Japanu… Nose ih Severina, Tijana Dapčević, Emela Burdžović i Maja Miralem, strpaju u njih i štikle i tenisice i dječije trenerke.

No, cekeri su postali hit i među studenticama, svim ženama koje žongliraju između posla, vrtića, škole, kuće, treninga i trenutaka za sebe. I druge.

"Vlasnice cekera su žene koje pokušavaju pronaći svoj način da život učine ljepšim i boljim. Ponosna sam što je ceker u potpunosti domaći proizvod. Dizajn potpisuje Ana Lukenda, a sjajni kreativni tim koji je radio kampanju za cekere "Prekardašijan" čine Vanja Lisac, Ensar Dervišbegović, Amra Jalovičić i Elma Mehmedović, a sve pod kreativnim vodstvom Jaana Amira Alića", ne krije ponos Samira.

Cekeri su trenutno dostupni u crnoj, crvenoj, ljubičastoj, sivoj, žutoj i plavoj boji na njenoj Facebook stranici Prekardašijan, a uskoro ćete ih moći kupiti i u nekoliko concept store i dućana zdrave prehrane u Sarajevu i regiji. Iz radionice "Prekardašijan" u januaru će izaći i ruksaci za fitness i dukserice.

Vlasnica bloga "Prekardašijan" nedavno je predstavila i redizajnirani blog www.prekardašijan.ba s novim sadržajima, a čiji je osnovni cilj umijeće boljeg življenja, učiti kako da steknemo zdrave prehrambene navike i pokušamo živjeti sa što manje stresa.