Moda i ljepota
0

Predsjednički kandidat izazvao svoje kritičare na partiju skvoša

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednički kandidat nigerijske vladajuće partije je izazvao svoje kritičare na partiju skvoša, kako bi dokazao da je dovoljno fizički zdrav za upravljanje najbrojnijom afričkom nacijom.

Umaru Yar'Adua, 55-godišnji državni guverner koji pati od oboljenja bubrega, napravio je svoj prvi javni istup po pitanju vlastitog zdravlja, od kada ga je njegova Narodna demokratska partija (PDP) kadidovala za izbore koji će se održati u aprilu.

''Sposoban sam i zdrav. Pozvat ću ih na partiju skvoša'', komentarisao je Yar'Adua kritike koje su mu upućene. ''Ako misle da mogu odigrati 12 uzastopnih setova sa mnom, pozivam ih na dvoboj''.

Yar'Adua, poznati političar iz Nigerije, osvojio je povjerenje svoje stranke najviše zahvaljujući podršci trenutnog predsjednika Oluseguna Obasanjoa.

Fizička sposobnost Yar'Adua je postala nacionalno pitanje, pri čemu brojni kritičari predviđaju da će ga stanje njegove bolesti učiniti slabim predsjednikom, dopuštajući Obasanjou da i dalje ima kontrolu nad politikom zemlje.