Hotel "Evropa"
0

Pogledajte reviju jedne od najbogatijih žena Hrvatske

Sarajevo-x.com
Borna Rajić sa sinčićem i dečkom Ronom Haleom (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
U Hotelu "Evropa" u Sarajevu u ponedjeljak je održana modna revija na kojoj su se publici predstavili izraelska dizajnerica Michal Negrin, hrvatska modna linija "Divine", te dizajnerice Lea Lazarić i Borna Rajić. Revija je održana u okviru manifestacije "Srce Istre u srcu Sarajeva".

Iako je Michal Negrin jedna od poznatijih dizajnerica, čije kreacije i nakit nose brojne poznate osobe širom svijeta, najviše pažnje privukla je debitantska revija Borne Rajić, koju je priredila sa svojim dečkom Ronom Haleom. U Hrvatskoj je najpoznatija po razvodu sa tajkunom Lukom Rajićem, nakon kojeg je svrstavaju među najbogatije žene Hrvatske, ali je i u vrhu ukupne liste najbogatijih među susjedima.

Njena najava da će se početi baviti modnim dizajnom izazvala je nevjericu u hrvatskoj javnosti, tako da je na reviji bio i veliki broj medija iz Hrvatske, s obzirom da je revija u Sarajevu bila njeno prvo predstavljanje. Modni stručnjaci dat će konačni sud, a publika u Hotelu "Evropa" činila se oduševljena kreacijama inspiriranim Divljim zapadom u kojima su dominirali kaubojski šeširi, jahače hlače i "karirani motivi sa bakinih stolnjaka".

Veliku pažnju izazvale su i kreacije Michal Negrin, ali ništa manje zanimljiva nije bila revija linije "Divine" koju je predstavila Ljubica Kalačić, a pažnju su privukle i kreacije s kojima se predstavila Lea Lazarić.