One vladaju modnim pistama
0

FOTO / Pogledajte pet najtraženijih manekenki na svijetu

Sarajevo-x.com
Anja Rubik
Poljakinja Anja Rubik najtraženiji je model na svijetu, objavio je Fashion Spot. Na drugom mjestu je Freja Beha Erichsen, Lara Stone je treća, a slijede Abbey Lee Kershaw i Costance Jablonski.

Na listu najtraženijih uvrštene su manekenke koje su nosile najviše modnih revija u proteklih 12 mjeseci, te koliko sljedbenika imaju na društvenim mrežama.

Rubik se pojavila na 59 naslovnica magazina i drugih publikacija i nosila 43 revije. Na Facebooku i Twitteru ima ukupno 55.000 obožavatelja, a njeno ime je u pretraživaču Google upisano oko tri miliona puta u samo godinu dana. Prilično impresivno, zar ne?

Ne može se poreći da je Poljakinja izgradila impresivnu karijeru, te da je njen rad značajan. Međutim, iako najtraženija, Rubik nije i najutjecajnija manekenka kao što je to bila Kate Moss, koja je nametala trendove, stilove i zagovarala jedinstven životni stil.

No, s obzirom na talent i profesionalni uspjeh, koji je Anja Rubik već postigla, očekuje se da neće proći dugo vremena proći prije nego počne širiti svoj utjecaj u svim segmentima.