Cannes
30

Pogledajte neka od najglamuroznijih izdanja sa crvenog tepiha, oduševila i Meryem Uzerli

I. B.
Neka od najglamuroznijih izdanja u Cannesu već smo vidjeli na crvenom tepihu (Foto: Instagram)
Elena Galifa (Foto: Instagram)
Od samog početka 75. po redu Filmskog festivala u Cannesu, crveni tepih privukao je mnogo pažnje, a dosad smo već mogli zapaziti neka od najinspirativnijih izdanja ove godine.
Dame koje su ove godine stigle u Cannes odlučile su na najbolji način nadoknaditi izostanak ceremonije koja se nije održavala dvije godine zbog pandemije koronavirusa.

Neke od raskošnih haljina vidjeli smo odmah prve noći, no kako festival odmiče, izdanja su na sve zavidnijem nivou.

Ovo su nekad od najboljih:

Cindy Bruna

Cindy Bruna (Foto: EPA-EFE)
Cindy Bruna (Foto: EPA-EFE)

Manekenka iz Francuske mnoge je oduševila pojavivši se u bajkovitoj haljini s potpisom Giambattista Vallija kojoj nije nedostajalo raskoša. Haljinu nježno-ružičaste boje, Cindy je upotpunila sa dijamantnim nakitom te frizurom koju je skupila u punđu.

Mahlagha Jaberi

(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)

Iranska manekenka za ovu je prigodu odjenula glamuroznu haljinu Ateliera Zuhra u nježno-plavoj boji. Gornji dio bio je poluproziran i prekriven kristalima, dok su bogatstvu njene suknje doprinijeli sitni volani.

Aishwarya Rai Bachchan

Indijska glumica i bivša Miss svijeta crvenim tepihom Cannesa prošetala se već dva puta u smjelim kreacijama.

Aishwarya Rai Bachchan (Foto: EPA-EFE)
Aishwarya Rai Bachchan (Foto: EPA-EFE)

Prvo je to učinila u crnoj haljini modne kuće Dolce & Gabanna ukrašenoj asimetrički postavljenim cvjetovima koji su se prostirali sa strane njenog desnog ramena te dubokog proreza lijeve noge.

Aishwarya Rai Bachchan (Foto: EPA-EFE)
Aishwarya Rai Bachchan (Foto: EPA-EFE)

Sljedeće noći, Aishwarya se pojavila u još neobičnijoj blijedoružičastoj kreaciji dizajnera Gaurava Gupte. Haljina je bila prošarana srebrnim kristalićima, a iza njenih ramena protezao se element dizajna koji je djelovao poput divovske aureole.

Glumica je sve upotpunila decentnom šminkom i komadima nakita u vidu srebrnog prstenja i naušnice.

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli (Foto: Instagram)
Meryem Uzerli (Foto: Instagram)

Slavna tursko-njemačka zvijezda bila je jedna od prvih koji su se prošetali crvenim tepihom, a tom prilikom izabrala je smjelu kreaciju. S potpisom YANINA Couture, Meryem se pojavila u haljini s naglaskom na rukavima koji su odavali utisak kao da je riječ o krilima. Dekolte joj je bio istaknut neobičnim ljubičastim detaljem, a struk glamuroznom satenskom mašnom u istoj boji.

Leonie Hanne

Leonie Hanne (Foto: Instagram)
Leonie Hanne (Foto: Instagram)

I manekenka Leonie odlučila se za izdanja koja su je poistovjetila sa princezama iz bajke, a jedno od njih bilo je sa potpisom Valdrina Sahitija. Kreacija satkana iz detalja, bisera, perlica te neobičnog detalja u predjelu njenih ramena svakako je ostavila bez daha sve koji su se našli u Leonienoj blizini.

Manekenka je pustila kosu koju je nježno sklonila iza ušiju.

Lilly Krug

Lilly Krug (Foto: Reuters)
Lilly Krug (Foto: Reuters)

Lilyina kombinacija s potpisom modne kuće La Metamorphose mnogima je zapala za oko, a naročito jer se stopila sa tonom kože njemačke glumice. Gornji dio bio je proziran te ukrašen srebrnim nitima, a naglasak na sve dali su raskošni rukavi od plisiranog tila koji su dosezali sve do poda.

Elena Galifa

Elena Galifa (Foto: Instagram)
Elena Galifa (Foto: Instagram)

Digitalna kreatorka pojavila se također u prozirnoj haljini sivo-srebrene boje, no nešto drugačijoj od proteklih. Kreaciju s potpisom Vrettosa Vrettakosa, upotpunilo je perje širom iste, a Elena je nosila i dijamantsku ogrlicu koja se savršeno stopila sa njenim modnim izborom.

Podsjećamo, jučer je crvenim tepihom u Cannesu prošetala i vojvotkinja od Camebridgea Kate Middleton, kao i brazilska manekenka i bivši anđeo Victoria's Secreta Alessandra Ambrosio čiji modni izbor također nije mogao proći nezapaženo.