Moda i ljepota
0

Parfem koji podmlađuje

Sarajevo-x.com
Kupili ste kremu protiv bora i obojili kosu. Mislite da ste učinili sve što se može kako biste izgledali mlađe. Ipak, postoji još nešto što vas može naoko podmladiti, a to je, vjerovali ili ne, vaš miris.

Iz jedne američke kompanije koja proizvodi parfeme tvrde da određene arome mogu učiniti da izgledate barem osam godina mlađi.

The Sun piše kako je "Ageless Fantasy" kreirao Harvey Prince, u suradnji sa naučnicima s američkog univerziteta Rutgers. Miriše na "esenciju mladosti", koju nose arome ananasa, manga i svježeg lišća, esencije jasmina uz cvjetove trešnje, te senzualni mošus, a navodno, kod onih koji ga pomirišu, budi uspomene na djetinjstvo.

"Naš cilj je bio da pronađemo miris koje će i žene i muškarce asocirati na mladost," ističe vlasnik Harvey Prince kompanije iz New Yorka, Kumar Ramani, te objasnio kako se specifični miris ljudskog tijela pojačava sa starenjem, pa je za anti-ageing parfem trebalo naći miris koji će neutralizirati feromone te ujedno asocirati na mladost.

U Velikoj Britaniji u prodaji će se ovaj parfem naći sljedećeg mjeseca i moći će se kupiti u prodajnom centru Harvey Nicols na Knightsbridgeu, a koštat će 59 funti (nešto više od 76 eura) za bočicu od 100 ml.

Novinari britanskog tabloida i sami su isprobali njegov učinak. Ispitanici su navodili da im se parfem čini "cvjetnim, slatkim, mladalačkim", ali nisu zabilježili značajne promjene kad je u pitanju pogađanje godišta osobe koja ga nosi.