Izbor s kojim nema greške
117

Parfem je uvijek idealan poklon: Provjerili smo kako se kreću cijene popularnih bočica

I. B.
Parfem je mnogima neizostavan dodatak © Shutterstock
Parfem je mnogima neizostavan dodatak © Shutterstock
Parfem je za mnoge neizostavan dodatak, a gotovo da nema osobe koja će izaći iz kuće bez da stavi omiljeni miris. Iako se o okusima ne raspravlja, postoje parfemi koji su vječni klasici, a sada smo izdvojili gdje ih i po kojoj cijeni možete kupiti.

Stigao je kraj godine, pa samim tim i vrijeme kada želimo obradovati jedni druge.

Već je poznato kako je jedan od najpopularnijih poklona, kako među ženama, tako i među muškarcima, bočica dobrog i postojanog parfema. Ukoliko ste u nedoumici koji ženski parfem izabrati, u nastavku saznajte s kojim od njih sigurno nećete pogriješiti, a otkrivamo vam i kako se kreću njihove cijene u parfumerijama u Sarajevu.

Gucci Bloom - ovaj parfem je već odavno favorit među damama koje preferiraju cvjetne mirise. Sadrži note Rangoon puzavice, pupoljka jasmina i tuberoze, jednom su ga opisali kao dozu "klase i sofisticiranosti u bočici".

Parfem se trenutno nalazi na akciji na online stranici CM-a, a može se pronaći po cijenama od 108,95 KM za 30 ml te 199,95 KM za edp od 100 ml.

U parfumeriji Plaza je također na akciji, a njegova cijena se kreće od 123 KM do 239 KM u zavisnosti od militraže.

Yves Saint Laurent Libre - kombinacija lavande i mošusa je istinski opojna mješavina, a stala je u bočice jednog od najpopularnijih parfema s brojnim pozitivnim recenzijama.

Nazivajući ga "drugačijim, ali na dobar način", u ovom mirisu uživat će i ljubitelji mošusnih i cvijetnih parfema, a navodi se i kako on "bolje miriše što ga duže nosite". Ukratko, idealan je za cjelodnevnu upotrebu.

Bočica ovog parfema trenutno je na akciji u Plazi i CM-u te se, u zavisnosti od militraže, kreće od 123 do 241 KM. U parfumeriji Inoma, parfem se prodaje po regularnoj cijeni te je bočica od 90 ml 306 KM.

Lancôme La Vie Est Belle - čiji naziv u prijevodu znači "život je lijep" je slatkasti miris s primjesama vanilije, a opisali su ga kao "sladak i sofisticiran, no istovremeno izuzetno seksi".

Bočicu ovog mirisnog zadovoljstva je trenutno na akciji u Plazi, a zavisno od militraže cijena varira od 113 KM do 191 KM. Inače, njegova cijena bez akcije se kreće od 134 do 225 KM.

Dolce & Gabbana Light Blue - gotovo je nemoguće da se ljubitelji citrusnih mirisa nisu sreli s ovim klasikom, čija će vas svježina oboriti s nogu.

Parfem podsjeća na "lijeni odmor na Mediteranu", te će vas sigurno i tokom zimskih mjeseci vratiti u vruće ljetne dane. Odličan je za svakodnevnu upotrebu.

Parfem, odnosno toaletna voda je na akcijama u Plazi i CM-u, a može se pronaći po cijenama od 86 KM za 30 ml do 172 KM za 100 ml.

Lancôme Idôle - kreiran od strane tri parfimera, u bočici su sjedinjeni vanilija, ruža i jasmin, koji čine sofisticirani miris s notama modernog. Njegovi ljubitelji za Idole kažu kako bi ga "preporučili svakome ko voli mirise cvijeća i vanilije".

Parfem je također na akciji u parfumerijama Plaze i CM-a, s tim da je povoljniji u Plazi. Dostupan je u bočicama od 25 do 100 ml te se njegove cijene kreću od 99 KM do 198 KM.

Versace Bright Crystal - još jedan klasik među parfemima, a o kakvom mirisu je riječ govori činjenica da je upravo on favorit i Donatelle Versace.

S jedinstvenim, voćnim sastojcima poput yuzua i nara pomiješanim s cvjetovima božura, magnolije i lotosa, ovaj miris uvijek je interesantna opcija. Note mošusa i jantara daju mu određenu dubinu, no iz njega svejedno preovladava svježina. Opisuju ga kao idealan parfem za "oboriti nekoga s nogu".

I on je dostupan na akciji, a najpovoljniji je u CM-u gdje bočice od 30 i 50 ml možete pronaći po cijeni od 86 do 102 KM. U parfumeriji Plaza, bočica od 90 ml je 167 KM.

Yves Saint Laurent Black Opium - oni koji su već koristili ovaj parfem mogli bi potvrditi kako je prava riječ koja im padne na pamet kada pomislimo na njega - "zavodljiv". Ako želite miris koji miriše na čisti luksuz, ne tražite dalje.

S notama crne kafe, bijelog cvijeća i vanilije, ovo će sigurno biti vaš omiljeni miris, a možete ga pronaći također na akciji parfumerije Plaza po cijenama od 106 do 209 KM za bočice od 30 do 90 ml. U parfumeriji Inoma cijena parfema ide i do 275 KM.