Dom Oružanih snaga BiH
0

Pakistanski dizajner otvara 26. Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
Kreacije Saima Alija
Kreacije Saima Alija
U Domu oružanih snaga BiH u subotu u 20 sati počinje 26. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a čast da otvori ovu prestižnu modnu manifestaciju imat će pakistanski gost-dizajner Saim Ali i bh. publici poznate dizajnerke Plamenka Stojić, koja radi za domaći modni brend Carmen Line, te Mostarka Stanka Zovko.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, kao i vodeći svjetski beauty brend Nivea, vrijedno su radili na pripremama, a svečano otvaranje bit će upriličeno pod pokroviteljstvom Ambasade Pakistana u BiH i ambasadora Jauhara Saleema.

Pakistanski dizajner Ali već je imao priliku izlagati svoje kreacije u Sarajevu. Ipak, za ovaj put je pripremio posebnu proljetnu liniju "Intoxicated".

"Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku nastupiti u Sarajevu četvrti put za redom. Modna linija koju donosim predstavlja spoj istoka i zapada. Ja uvijek pravim kolekcije koje ističu spoj motiva istoka i zapada i modele koji su nosivi i namijenjeni ženama svih društvenih slojeva. Ove godine prvi put ću predstaviti svoju formalnu večernju liniju za muškarce na sedmici mode u Sarajevu", otkriva nam Saim Ali.

Modna kuća Carmen Line će na 26. Nivea BH Fashion Week Sarajevo predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2011. Pored elegantnih, senzualnih kreacija za večer, predstavit će i kreacije za dan u stilu New Marine, ali i modele namijenjene modernoj poslovnoj dami, sa prepoznatljivom notom romantičnog i zavodljivog. Iz modne kuće Carmen Line poruka je: "Poželjne i ovoga ljeta, Carmen Line, jer dame biraju!"

Stanka Zovko već dugo slovi kao vodeće modno ime za područje Hercegovine takođe će imati čast da se predstavi na otvaranju 26-ti Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U njenom salonu koji posluje pod imenom OZZ možete pronaći svoju "kreaciju iz snova" za svaku priliku, pa tako i najnoviju kolekciju večernjih haljina za proljeće 2011. "Ona je žena" naziv je nove kolekcije koja predstavlja put modnog sazrijevanja od djevojčice do žene koja u svakom momentu oduševljava sve oko sebe. Od šnalica, tufnica i maminih štikli, preko buntovne tinejdžerske princeze ona postaje mlada dama koja pažljivo bira svoj styling. Ona ima stav, sve oči uprte su u nju. Ona je žena.

Odličan styling, pravi odabir modela i odlične kolekcije bosanskohercegovačkih modnih dizajnerki i gosta dizajnera iz Pakistana očekuju vas na svečanom otvaranju Nivea BH Fashion Weeka.