Moda i ljepota
0

Ožiljci, tetovaže i dlake ispod pazuha: Modna kuća napravila kampanju u kojoj slavi "prirodnu ljepotu"

Klix.ba
U modernom dobu navikli smo da vidimo modele koji izgledaju besprijekorno - nemaju dlaka, nedostataka na licu, niti kože koja visi. No, modna kuća & Other Stories, sestrinska kompanije H&M-a, pokrenula je kampanju u kojoj "slavi žene u svim oblicima".

Tako su na fotografijama žene koje imaju dlake ispod pazuha, ožiljke od porođaja, višak kože i tetovaže - sve ono što ne možete vidjeti u modernom modnom svijetu. Kampanja se zove "Za ženu od žene".

"Željeli smo prikazati različite poglede na tradicionalni pojam ljepote", kazali su iz ove modne kuće koja se bavi prodajom donjeg veša.

Na fotografijama se pojavljuju švedska blogerica i instruktorica joge Helin Honung koja je pokazala svoje tetovaže, radnica u marketingu Ida Jagerfelt otkrila je porođajne ožiljke, dok je čelistica Kelsey Lu McJunkis pokazala prirodne dlake ispod pazuha.

"Hvala @andotherstories što su me uključili u kampanju. Raditi s timom koji se sastoji od različitih žena je najbolje, raditi na nečemu što pokazuje realnu sliku tijela, to su stvari koje trebaju biti uobičajeni obrasci u modi, ali i u svakodnevnom životu", napisala je muzičarka Kelsey Lu na Instagramu.

I dok mnogi podržavaju ovu kampanju ima i onih koji su protiv. Iz kompanije su kazali kako ovom kampanjom žele poručiti da je svako tijelo savršeno na svoj način i da svako u sebi krije ljepotu.