Moda i ljepota
43

Ovo je 16 finalistica izbora Elite Model Look BiH

Klix.ba
Enisa
Tridesetu godinu zaredom Elite Model Look organizuje najprestižnije svjetsko takmičenje u modelingu, dajući priliku hiljadama djevojaka u dobi od 14 do 22 godine da zablistaju na pistama širom svijeta, dosanjaju svoj san i slijede stope svijetskih top modela.

Cjelodnevno polufinalno takmičenje održano je u Aquareumalu Fojnica, gdje se okupilo 80 djevojaka iz cijele Bosne i Hercegoviune, koje su odabrane tokom 11 kastinga od ukupno prijavljenih 500 djevojaka.

Polufinalni izbor za Top Modela Bosne i Hercegovine "Rowenta for Elite Model Look" 2013. održan je u nedjelju u prisustvu glavnih menadžera kompanije Freestyle d.o.o, koja je i vlasnik ove licence.

"Vjerujemo da će neke od ovih djevojaka krenuti putem i naših top modela koje su svoj modni put započele ovim takmičenjem, a to su Dijana Radetić, Aleksandra Radanović, Tijana Nikolić, kao i najuspješni bh. top model Amra Čerkezović", poručili su organizatori.

Elite Model Look žiri u velikoj konkurenciji odobrio je ulazak 16 djevojaka u super finale te ostalim djevojkama pružio šansu da se nastave baviti modelingom, a agencija Freestyle će njihov razvoj pratiti i u narednom periodu omogućiti strateški ulazak na svjetsku modnu scenu.

Superfinalistice Rowenta for Elite Model Look 2013 su: Bosankić Enisa (21) iz Živinica Amila Osmić (21) iz Srebrenika, Ana Ambulija (15) iz Trebinja, Tamara Drakul (16) iz Gacka, Dajana Branković (16) iz Banje Luke, Lamia Ramić (15) iz Fojnice, Kristina Čuljak (16) iz Mostara, Ivana Perišić (18) iz Zvornika, Sanithia Edwards (14) iz Sarajeva, Gorica Lojpur (18) iz Zvornika, Kristina Šarić (14) iz Brčkog, Amra Klico (14) iz Vogošće, Elmina Osmanović (14) iz Srebrenika, Selma Sarajlić (15) iz Tuzle i Teodora Vuković (16) iz Brčkog.

Tokom bosanskohercegovačkog projekta Rowenta for Elite Model Look ovih 16 djevojaka 27.08.2013. godine će već tradicionalno ugostiti Marina Frapa Rogoznica, na čelu sa Franjom Pašalićem, te će u sklopu ovogodišnjih priprema za Gala Finale doživjeti jedinstveno i nevjerovatno iskustvo, pod nadzorom stručnog tima Freestyle.

Finalistice modnu avanturu uskoro započinju odlaskom u Marinu gdje ih očekuju mnogi modni zadatci , photo shoots, fittings, makeovers, kao i višednevne probe. Završne pripreme obavit će se u Sarajevu, tačnije na Jahorinu u Hotelu Lavina, a gala finale svi ljubitelji mode moći će pratiti na kanalu PINK BH televizije.