Neobične kreacije
44

Održana Met Gala u New Yorku: Poznati obukli luster, imali više očiju, nosili glave

Klix.ba
Lady Gaga (Foto: AFP)
Godišnji dobrotvorni događaj koji se održava u Institutu za kostime pri Metropolitan muzeju umjetnosti u New Yorku - Met Gala, održan je sinoć. Zvijezde su prošetale crvenim tepihom u neobičnim i originalnim kreacijama i zbog toga se Met Gala smatra jednim od najvažnijih modnih događaja.

Ovogodišnja tema zabave bila je " Camp: Notes on Fashion" inspirisana esejom fotografkinje Susan Sontag iz 1964. godine. Odjevne kombinacije ove godine bile su ironične, humoristične, pune parodije, umjetnosti, teatralnosti i pretjerivanja.

Početak večeri počeo je teatralno sa Lady Gagom koja je od ulaska napravila pometnju. Na sebi je imala nekoliko slojeva odjeće. Nakon napuhanog pink izdanja, ostala je u crnoj haljini sa zvonom, potom u pink uskoj haljini i na kraju u mrežastim čarapama sa grudnjakom i gaćama.

Glumac Michael Urie koji je najpoznatiji na ovim prostorima po seriji "Ružna Betty" predstavio se kao muškarac i žena u jednom. Imao haljinu princeze na sebi u muško odijelo, nakit, a dio lica mu je bilo našminkano.

Jednu od najimpresivnijih kreacija na licu imao je glumac Ezra Miller koji je imao tri para očiju plus jedno oko na licu dok se pjevačica Katy Perry pojavila u lusteru.

Bolivudska zvijezda Deepika Padukone pojavila se u stilu barbike dok je pjevačica Billy Porter imala zlatna krila. Celine Dion je bila neprepoznatljiva, elegantna i s plavom kosom. Glumac Jared Leto je sa sobom ponio još jednu svoju glavu, za svaki slučaj.

Fotografima i publici je bilo itekako zanimljivo, a poznati ni ove godine nisu razočarali u svojoj kreativnosti.