Moda i ljepota
5

Od glumica do starleta: Sve haljine i dame festivala u Cannesu

Klix.ba
Charlotte Le Bon (Foto: EPA)
Tokom četvrtog dana Filmskog festivala u Cannesu crvenim tepihom prodefilovale su dame iz industrije pokretnih slika, ali i nekih manje srodnih zanimanja.

Prikazivanje animiranog filma "Inside out" pokazalo se kao savršena prilika za vjerovatno najatraktivniji crveni tepih tokom ovogodišnjeg 68. izdanja najprestižnijeg svjetskog filmskog festivala.

Svoje haljine prošetale su glumice kao što su Meksikanka Leidi Gutierrez, Francuskinja Virginie Ledoyen, Kanađanka Charlotte Le Bon, Francuskinja Melanie Laurent, Amerikanke Rachel Brosnahan, Eva Longoria i Andie Macdowell.

Svoje mjesto našle su djevojke iz modelinga kao što su njemačka manekenka Barbara Meier, brazilska manekenka Ana Beatriz Barros, turska manekenka Cansu Dere, ali i blogerka Weronika Zalazinska i starleta Paris Hilton.

"Inside out" režirao je Pete Docter, a glasove posuđuju Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black i mnogi drugi. Nakon premijere u Cannesu, film će se početi prikazivati u evropskim i svjetskim kinima.