Koštaju do 1.750 dolara
0

Novi bizarni komad obuće iz Balenciagine radionice: "Fetiš" cipele s iscrtanim prstima

N. O.
Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga
Balenciaga je predstavila nekoliko modela cipela prilično bizarnog dizajna s iscrtanim prstima, samo nekoliko mjeseci nakon skandala zbog reklamne kampanje povezane s pornografijom.

Modna kuća sa sjedištem u Parizu predstavila je novu kolekciju, a cipele imaju tri različita dizajna. Međutim svi modeli imaju naglašeni kalup u obliku prstiju.

I sama kolekcija nosi ime "fetiš", a cijene proizvoda kreću se od 925 dolara koliko koštaju baletanke s ocrtanim prstima do 1750 dolara koliko je potrebno izdvojiti za čizme iz iste kolekcije.

Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga

Sandale na petu na web stranici brenda koštaju 985 dolara, dok cipele s ocrtanim prstima, također na petu, možete pronaći za 1050 dolara.

Svi modeli su proizvedena u Italiji, navodi se na stranici, a u opisu proizvoda navodi se da se cipele brišu mekom krpom.

Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga

Novi proizvodi dolaze nakon što je ranije ovog mjeseca brend najavio da se udružio s humanitarnom organizacijom za djecu u pokušaju da spasi svoju reputaciju nakon kontroverznih reklamnih kampanja.

U decembru, Balenciagin kreativni direktor i glavni izvršni direktor izvinili su se zbog sada već ozloglašene reklamne kampanje, koja je vjerovatno uticala na prodaju komada brenda u četvrtom kvartalu godine.