Naglasak na oblinama
228

Nova praznična kolekcija Adele Hodžić: Elegantne siluete koje će trajati više od jedne sezone

N. O.
Nova kolekcija brenda Adela Design
Nova kolekcija brenda Adela Design
Bh. dizajnerica Adela Hodžić predstavila je sad već tradicionalnu predprazničnu kolekciju svog brenda Adela Design, a koja je predstavljena u crnoj boji.

Navodeći da svoje kolekcije tradicionalno predstavlja u novembru Adela kaže da se ovaj put vratila svojoj vječitoj ljubavi - crnoj boji.

"Ženstvena silueta koju gajim u dizajnu, naglasak na sve ljepote i obline ženskog tijela i sve ono što definiše moj rad i mene kao dizajnera je uvijek na najljepši način upotpunjeno i predstavljeno kroz crnu boju", pojašnjava.

Napominje da sve njene klijentice svakako imaju mogućnost haljine naručiti u boji po njihovom izboru, ali da se ona odlučila za crnu kao način prezentacije novih šest modela.

Nova kolekcija brenda Adela Design
Nova kolekcija brenda Adela Design

"Ovoga puta sam se bazirala samo na haljine, s naglaskom na duge modele inspirisane svevremenskim komadima kojima sam uradila blagu dekonstrukciju. Kroz svoj dizajn šaljem poruku da se osjećate dobro u svojoj koži i da sami birate šta ćete nositi bez da vam ijedan 'ideal ljepote' to nameće ili vam bilo šta uskraćuje", ispričala nam je Adela.

U novoj kolekciji je naglasak prije svega na formi, bez konvencionalnih "prazničnih" materijala: "Jer kako sam već spomenula inspiracija su bile svevremenske elegantne siluete koje imaju tendenciju da traju više od jedne sezone, a ne da budu dio jednog stila ili trenutnog trenda".

Nova kolekcija brenda Adela Design
Nova kolekcija brenda Adela Design

Za sve detalje vezane za haljine, upite i narudžbe svi zainteresirani se mogu javiti na IG profile adeladesign ili adeladesign.official.