Moda i ljepota
55

Njega kose na moru: Ispiranje soli, maslinovo ulje i marama ili šešir

Piše: A. Pobrić
Ljetne vreline već su počele, a dok razmišljamo o zaštiti svoje kože ne trebamo zanemariti i kosu koja je jednako direktno izložena suncu. Poznata sarajevska frizerka Belma Klačar Raković savjetuje kako i ljeti zadržati lijepu i zdravu kosu.

Ako vam je kosa tanka i ispucala, izbjegavajte prejako sunce, ali i veliku hladnoću. Volite svoju kosu, poklonite joj barem nekoliko minuta dnevno i ona će vam uzvratiti dvostruko više svojom ljepotom, ističe ova iskusna frizerka.

Poslije svakog pranja nanesite masku za kosu, time ćete je dodatno nahraniti i vratiti joj sjaj.

Foto: EPA
Foto: EPA

Kad je u pitanju posjećivanje frizera, Klačar Raković savjetuje da to činimo redovno kako bismo skraćivali vrhove, odnosno da na šišanje idemo barem jednom u dva mjeseca.

Foto: EPA
Foto: EPA

Sve dame koji muku muče sa kosom oštećenom od morske soli trebaju voditi računa da so svaki dan uredno ispiraju.

Foto: EPA
Foto: EPA

Pokušajte svaki dan da isperete so sa vaše kose jer će je ona dodatno oštetiti i isušiti. Kosu treba prati specijalnim šamponima koji neutraliziraju sunčeve zrake i kosi vraćaju živost.

Belma pri kreiranju nove frizure
Belma pri kreiranju nove frizure

Nije loša ideja da suhu kosu zaštitite sprejevima koji su namijenjeni za njegu kose izloženu suncu i morskoj soli, a nije naodmet iskoristiti prirodno maslinovo ulje da spriječite dodatno isušivanje kose. Također, obavezno nosite maramu ili šešir jer ulja privlače sunce.