Lista modnih kikseva
0

Ne budite turista iz horor-filmova, iz torbe izvadite tange i Crocsice

Sarajevo-x.com
Ako ste spakovali retrogarderobu, tange i Crocs-sandale u svoju putnu torbu, na pravom ste putu da zaradite crveni modni karton. Čarape do koljena, torbice koje se nose oko struka i izrezane haljine spadaju u top deset modnih kikseva koje trebate izbjegavati na godišnjem odmoru.

Lista predmeta neugodnih za oko sastavljena je da bi upozorila turiste na modne užase koji se ne bi trebali naći u njihovoj putnoj torbi.

Iako ste ih vidjeli na Britney Spears, tange na plaži, izglasane su kao najodurnija stvar koju možete nositi.

Mada su prošle modnom pistom nekoliko puta ove godine, dokoljenke i visoke štikle, moderna verzija sandala i sokni, bile su druga najodurnija stvar koju možete obući prema anketi koju je proveo "Daily Mail".

Osamdesete su se vratile na velika vrata mode, ali su možda trebale ostati u prošlosti. Neonska gardaroba, majce sa sloganima i odurni topovi kakve možete vidjeti na Amy Winehouse nisu nešto što biste trebali spakovati u svoju putnu torbu.

Vraćena iz osamdesetih na ovosezonskoj reviji Marca Jacobsa, torbica koja se nosi oko struka napravila je svoj veliki povratak. Iako je preobratio Rihannu, čitatelji smatraju da je ova torbica toliko loša da je ni Rihanna ne može popularizirati.

Crocsice, šarene gumene klompe koje nose sve zvijezde A-liste, uključujući Catherine Zeta-Jones i Jacka Nicholsona, osvojila su četvrto mjesto najgorih stvari koje ljudi nose sa sobom na odmore.

Raspar bikiniji, kakve voli Megan Fox te izreckane haljine, čiji su komadići tkanine uklonjeni sa strana, također su se ugurali u top deset najgorih predmeta koje možete vidjeti na plaži.

Prema istraživanju koje je sproveo londonski aerodrom "Heathrow", britanski putnici troše više od 100 funti na novu garderobu za godišnji odmor, a samo jedan od 20 ispitanih je potrošio 30 funti.

Istraživanje je pokazalo jasnu razliku u trošenju dvaju spolova. Muškarci su rekli da nikada ne bi potrošili više od 50 funti na gardarobu, dok žene u prosjeku troše više od 10 funti.