Moda i ljepota
0

Naomi Campbell novo zaštitno lice YSL-a, Kate Moss dobila nogu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tamnoputi supermodel Naomi Campbell postala je novo zaštitno lice francuske modne kuće Yves Saint Laurent, uprkos činjenici da je optužena za šest prekršaja zbog kojih joj prijeti zatvorska kazna.

Britanske novine Daily Mail u nedjelju su objavile vijest kako će "crna pantera" zamijeniti svoju blisku prijateljicu Kate Moss kao zaštitno lice ugledne francuske modne kuće, nakon što je, sudeći po glasinama, potpisala ugovor vrijedan 255.000 eura.

Ovo je svakako dokaz da kontroverze ne mogu utjecati na karijeru modela, budući da je i Kate Moss prošle godine potpisala ugovor sa YSL-om, iako su ranije objavljene fotografije na kojima šmrka kokain.

S druge strane, 38-godišnjoj Campbell prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci ili novčana kazna od 27.000 eura, ukoliko bude proglašena krivom za napad na policijskog službenika tokom incidenta na londonskom aerodromu Heathrow.

Trebala bi se na sudu pojaviti već idućeg mjeseca, a upravo je snimila kampanju za jesen/zimu 2008. godine.

"Zahvalna sam što ponovo imam priliku raditi sa YSL-om, jer je to kuća koja mi je na početku pomogla izgraditi karijeru", priznala je Naomi.

Naomi Campbell je prvu kampanju za poznatu modnu kuću YSL uradila 90-ih godina, a posljednju 2002. godine, kada se 71-godišnji dizajner povukao iz svijeta mode i dopustio drugima da nastave.

Šta Kate Moss (34) misli o svemu tome, tek trebamo saznati, ali njeni bliski prijatelji su već otkrili kako se ne ljuti na Naomi, jer je uobičajena praksa modnih kuća da svake godine mijenjaju modele.

Naomi je također otkrila kako se podvrgnula operativnom zahvatu kako bi mogla rađati djecu, te je spremna postati samohrana majka.