Moda i ljepota
0

Najpoznatije modne marke

Sarajevo-x.com
Sastaviti listu najboljih dizajnera nije lako, jer je to stvar ukusa. Sa listom najpoznatijih dizajnera je nešto lakše. Njihova imena često viđamo na ulicama naših gradova, ali su nerijetko nepravilno napisana. Ko su oni? Dolce & Gabanna i Kalvin Clein? Ne baš, ali blizu ste.

Ko su najpoznatiji dizajneri? Većina nas je čula za njih. Ista ta većina nikada sebi neće priuštiti neki komad njihove odjeće koji okvirno košta kao košarica za četveročlanu porodicu mjesec dana. Ipak novih informacija i saznanja nikada previše.

Armani

Gospodar elegancije. Jedn od najboljih izjava Giorgia Armania je: "Eleganciju može postići samo onaj ko uspije utišati buku trenutnih trendova". Armanijeva odjeća ne doživljava drastične promjene iz sezone u sezonu.

Versace

Gospodar luksuza. Kao i svi veliki dizajnerski brendovi i Versace ima kolekcije koje su namijenjene nekom "svakodnevnom" oblačenju. Ipak, ono po čemu je Versace poznatiji jeste raskoš. Sve velike filmske zvijezde imaju Versace nakit, haljine i asesoare.

Calvin Klein

Gospodar urbanog i sofisticiranog stila. Jedna od glavnih ideja vodilja ove dizajnerske marke jeste "manje je više". Klein je vjeran svojoj viziji. "uvijek sam imao čistu dizajnersku filozofiju i viziju o tome kako treba biti moderan, sofisticiran, sexy, minimalističan. On je prvi dizajner koji je lansirao unisex parfem, "CK One".

Prada

Gospodar minimalizma. Ako ste za klasičan izgled, ali da budete u trendu i da se glave okreću za vama, izaberite Pradu. Prada uvijek izgleda dobro zahvaljujući minimalističkom dizajnu, jednostavnim šarama i inovativnim materijalima.

Victoria's secret

Gospodar donjeg rublja. Dugo vremena glavna orijentacija modne marke Victoria's secret, bila je sexy veš, kupaći kostimi, spavaćice i sl. No u posljednje vrijeme šire svoj brend i na muške odjevne predmete. VS je sinonim za sexy, romantično, senzualno, sofisticirano, glamurozno i provokativno. Modne revije ove marke su uglavnom obilježene modelima sa anđeoskim ili krilima leptira.

Chanel

Gospodar prestiža. Chanel je brend koji predstavlja lukzuz najfinije kvalitete i koji je namijenjen visokoj klasi. Detalji i ženstveni asesoari zauzimaju veoma važno mjesto u svijetu Chanela. Stil je strastven, vizionarski i jedinstven. Sve na čemu stoji marka Chanel mora biti savršeno i sa stilom.

Dolce & Gabbana

Gospodari svježeg i funky dizajna. Ovaj brend je poznat po inovativnim idejama koje čine njihove dizajne veoma modernim i mladalačkim. Koriste široku paletu boja, materijala i uzoraka kojinjihove kreacije čine savršenima za urbane mlade ljude i brzi način života. Dizajneri obično otkrivaju sve prednosti muških i ženskih tijela tako da izgledaju sexy i zamamno.

Gucci

Gospodar predivnih kožnih predmeta. Iako Gucci ima mnoštvo kvalitetnih linija kao što su odjeća, naočale i ostali asesoari, ipak su najpoznatiji po kožnim torbama. Gucci kožne torbe uvijek imaju zanimljivo urađene detalje i jedinstvene su.