Moda i ljepota
42

Najpoznatija plus size manekenka: Volim pokazivati svoje tijelo

Klix.ba
Plus size manekenka Tess Holliday svakodnevno mijenja lice modne industrije. Osim što je najkrupniji model koji je potpisao ugovor za poznatu modnu kuću, ova ljepotica inspirira ljude širom svijeta.

Samopouzdanja joj ne nedostaje, a na zlobne komentare se ne osvrće. Tess je godinama željela biti manekenka, ali je sa njenih 113 kilograma niko nije htio angažovati.

No, to je nije obeshrabrilo. Sama se nametnula modnim brendovima zahvaljujući društvenim mrežama na kojima ima impresivan broj fanova.

Samo na Instagramu prati je 625.000 osoba i to je nešto što se ne može ignorirati. Tess nikada ne skriva svoje tijelo, štaviše uvijek je u oskudnoj odjeći.

"Volim nositi kupaće kostime i pokazivati svoje tijelo. Radi se o tome da treba rizikovati i raditi stvari koje normalno ne biste radili", kaže ova manekenka u intervjuu za Daily Mail.

Ona kaže da se sve žene s viškom kilograma kriju ispod odjeće, ali za nju je to pogrešno.

"Morate se izložiti i nositi ono što vas plaši", govori. Na sebi ne bi ništa mijenjala i drago joj je što je ženama pružila nadu i potakla ih da slijede svoje snove.

Pokrenula je i svojevrsni online pokret nazvan #effyourbeautystandards kojim ohrabruje žene i djevojke da se ponose svojim tijelima bez obzira na to koji konfekcijski broj nose.

"Dijetna industrija, koja je vrijedna milijarde dolara, nas uči kako moramo izgledati. U suprotonom ne vrijedite, a to nije istina", kaže Tess.

Dodaje da joj ljudi stalno prilaze i govore kako im je promijenila život.