Moda i ljepota
0

Najnovije modne krpice ženama važnije od seksa

Sarajevo-x.com
U prosjeku žene su spremne odreći se seksa na 15 mjeseci u zamjenu za ormar prepun novih odjevnih predmeta, a čak dva procenta anketiranih žena je spremno apstinirati od seksa pune tri godine u zamjenu za nove modne krpice, zaključak je novog istraživanja u kojem je učestvovalo 1,000 žena iz deset američkih gradova.

61 procenat ispitanih žena su izjavile kako bi bilo mnogo gore izgubiti najdraži odjevni predmet nego odreći se seksa na mjesec dana.

"Mnogi kažu kako odijelo čini čovjeka, ali prava odjeća ga čak može i zamijeniti", izjavio je Carson Kressley, modni dizajner, stilist i TV ličnost iz reality TV showa "Queer Eye for the Straight Guy".

Prosječna žena starosne dobi od 18 do 54 godine drži se svog omiljenog modnog predmeta 12 i pol godina, što je godinu dana više od držanja za vlastitu najdužu ljubavnu vezu.

Gotovo tri četvrtine respondenata tj. 70 procenata respondenata je izjavilo kako vjeruju u ljubav na prvi pogled u potrazi za savršenom odjećom, a samo 54 procenta anketiranih žena je bilo jednako uvjereno u pronalaženje pravog muškarca.

Gotovo polovina žena tj. 48 procenata žena koje su učestvovale u studiji giganta potrošačkih dobara Unilevera je izjavilo kako ih je njihov najdraži odjevni predmet učinio mnogo više samouvjerenim i seksipilnijim za razliku njihovih muškaraca.