Zablistale
76

Najbolje odjevene glumice i manekenke obilježile crveni tepih na dodjeli nagrada Oscar

Klix.ba
Jenna Dewan Tatum
Najvažniju filmsku noć u godini je, pored najboljih ostvarenja u filmskoj industriji, obilježila šetnja crvenim tepihom na kojem smo noćas vidjeli haljine luksuznih modnih kuća.

Dame iz svijeta filma za svečanu dodjelu nagrada Oscar u Dolby Theatru odabrale su jednostavne, elegantne krojeve bez šokantnih proreza i dubokih dekoltea.

Nicole Kidman blistala je u plavoj haljini Armani Prive s velikom mašnom, a Jennifer Lawrence oduševila je u zlatnoj Dior haljini.

Margot Robbie izgledala je sjajno u Chanel haljini koja je rađena po mjeri. Zvijezda filma "Black Panther" Lupita Nyong'O crvenim tepihom je prošetala u zlatnoj haljini s potpisom Versacea.

Gucci haljinu koju je sinoć nosila Salma Hayek neki smataju kičastom, a neki neodoljivom.

Emma Stone, prošlogodišnja dobitnica Oscara za najbolju žensku ulogu, prošetala je crvenim tepihom u odijelu koje je za nju dizajnirala modna kuća Calvin Klein. Haljinu s potpisom Calvim Klein odjenula je glumica Saoirse Ronan koja je bila nominovana za ulogu u filmu "Lady Bird".

Meryl Streep odlučila se za crvenu Dior haljinu, dok je Allison Williams prošetala u nježnoj Armani Prive haljini.

Zendaya je za ovu noć odabrala haljinu s potpisom Giambattista Vallija, dok je Sandra Bullock zablistala u haljini sa šljokicama.

Bijelu haljinu koju potpisuje kuća Balmain odabrala je Jane Fonda, dok se Jennifer Garne odlučila za krljevskoplavu Versace haljinu.

Srebrenu Givenchy haljinu odjenula je Gal Gadot, a za Schiaparelli haljinu odlučila se Emily Blunt.