|

Modni trendovi koji su obilježili 2007. godinu

Modni trendovi koji su obilježili 2007. godinu
0
S
Sarajevo-x.com
29.12.2007. u 08:05
0
komentara
0

dijeljenja
Modni trendovi koji su obilježili 2007. godinu
U 2007. godini, prema mišljenju kolumnistice magazina "Elle" Eve Weller, nije bilo teško izgledati moderno. Neki od trendova iz 2007. godine nisu bili ništa drugo osim masovne proizvodnje istih modnih komada. Stoga je Weller izdvojila nekoliko trendova koji su pozitivno i negativno obilježili godinu na izmaku.
Velike i čvrste torbe
Torbe u protekloj godini bile su veće, pravilnijeg oblika i sofisticiranije. Torbe sa kratkim kaiševima upotpunile su ozbiljniji i elegantniji izgled. Najbolje su išle u kombinaciji sa poslovnom stylingom.

Siva boja
Popularizacija sive boje u 2007. godini bila je jedna od boljih ideja modne industrije. Prije svega jer je ovaj trend mogao pratiti svako bez obzira na budžet za garderobu i jer je boja prikladna uz skoro sve druge boje.

Kratke čizme
Kratke čizme, odnosno gležnjače sa visokom petom masovno su "koračale“ tokom jeseni, a činit će to sve do kraja zime. Ukrašene mašnicama i dostupne u više boja, ostat će zapamćene kao trend koji je obilježio 2007. godinu, ali i kao trend kojemu su samo rijetke mogle odoljeti što je stvorilo prezasićenost.

Kaiševi
Kaiševi su bili interesantni dok su ih na svojim strukovima nosile dame kojima oni zaista stoje – mršave, visoke i vitke. Međutim, kaiševi su postali jedan od negativnih trendova onog trena kada su ih počeli nositi svi – u svakoj prilici, uz svaku gardarobu i na svakakvu figuru.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.