Moda i ljepota
5

Modni savjeti zlata vrijedni: Blogerica Chiara Ferragni na Instagramu ima 5,6 miliona pratilaca

Klix.ba
Chiara Ferragni/ Foto: EPA
Modna blogerica Chiara Ferragni (Foto: EPA)
Chiara Ferragni je modna blogerica i jedna od najpriznatijih modnih kritičarki današnjice. Od 2009. godine pokrenula je modni blog "The Blonde Salad", a danas ima veoma uspješan privatni biznis.

Ferragni je 1987. godine rođena u Cremoni, u Italiji, ali zbog posla danas živi u Los Angelesu. Ipak, nedavno je poslovno posjetila svoju zemlju povodom Fashion Weeka u Milanu, gdje je pratila prezentacije najnovijih modnih trendova.

Ljubav prema modi konkretizirala je pokretanjem modnog bloga, koji mjesečno ima preko 14 miliona pregleda, a ona na Instagramu ima 5,6 miliona pratilaca.

Pokrenula je i vlastitu liniju cipela, a zbog ogromnog interesovanja i popularnosti dizajnirane obuće sa potpisom Chiare Ferragni naredne godine u Milanu otvorit će vlastiti modni butik.

Njen blog "The Blonde Salad" danas je mnogo više od običnog bloga. On je mjesto inspiracije i stila za milione ljudi širom svijeta. Ferragni sarađuje sa brojnim modnim kućama, a nerijetko je na naslovnicama popularnih modnih časopisa.

Chiarini savjeti zlata vrijede, a ona je trenutno jedna od najutjecajnijih modnih kritičara.