Nekoliko novih modela
12

Modni div H&M će u martu predstaviti vegansku kožu od vinskog otpada

DP
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Budućnost je modne industrije u upotrebi bioloških materijala.

Švedski modni gigant H&M će 26. marta predstaviti vegansku alternativu za kožu koja je napravljena od bioloških proizvoda vina.

Kupci će moći za sebe izabrati nekoliko novih modela torbi i cipela iz kolekcije Conscious koji su napravljeni od meke veganske kože koju je dizajnirala tehnološka italijanska kompanija Vegea.

U kolekciji će također biti predstavljene nove boje koje su napravljene od zrna kafe u H&M prostorijama u Kini, kao i poliester od recikliranog materijala.

Holistički pristup

Ako planiramo sigurno gaziti prema budućnosti, moramo se sve više okretati prema upotrebi bioloških materijala.

"Nisu u pitanju samo materijali, već i činjenica da možemo dizajnirati odjeću koja će trajati duže i koja će se eventualno moći reciklirati. Moramo naučiti kako uvjeriti kupce da prihvate navike koje su dobre za okolinu i da samim tim kupuju takvu odjeću. Da ih naučimo odabrati ono što je pametno i ekološki. To je holistički pristup", istaknula je Pascal Brun, menadžerica tvrtke H&M.

Kolekcija Conscious

Prošle je godine poznata kolekcija Conscious predstavila vegansku ananas kožu i svilu od naranče.

"Za ovogodišnju kolekciju Conscious istraživali smo ljepote prirode koja će se vidjeti u printu, lepršavoj liniji i nevjerojatnoj paleti boja. Mi jedva čekamo predstaviti nove biološke materijale pomoću kojih izrađujemo visoko kvalitetne modne odjevne kombinacije", istaknula je Ann-Sofie Johansson kreativna savjetnica brenda.