Jesen/zima 2012/2013
0

Modna kuće Bellissima snimila katalog za novu kolekciju

Sponzorirani članak
Ovih dana modna kuća Bellissima je završila snimanje kataloga za novu kolekciju jesen/zima 2012/2013. Snimanje je održano u Zagrebu, u prelijepom i otmjenom prostoru hotela Regent Esplanade, a zaštitna lica nove kolekcije Bellissime su poznate hrvatske i bh. manekenke.

Modna kuća Bellissima nastavlja svoj razvoj i širenje na tržište Republike Hrvatske, otvaranjem novih poslovnica i franšiznih radnji, ali i uvođenjem novih zaštitnih lica, renomiranih imena iz svijeta mode u regiji, koja će na najbolji način predstavljati ovaj brend u narednoj sezoni.

Na snimanju novog kataloga je radio fotograf Jasmin Fazlagić, dugogodišnji saradnik ove modne kuće, a veoma elegantnu i sofisticiranu novu kolekciju su nosile manekenke Tina Katanić, Kim Kosanović te Alma Cerić.

Hrvatska manekenka Tina Katanić, dobro poznata u regiji, je bila zaštitno lice Bellissime i u prošloj kolekciji. Modni tim Bellissime je pozvao Tinu na još jednu saradnju, jer je na prošlom katalogu izvrsno predstavila modele ove modne kuće. Alma Cerić, manekenka bosanskih korijena, koja je sarađivala sa velikim brojem renomiranih dizajnera i fotografa iz regije i svijeta, je osvježenje na stranicama kataloga, ali i u Bellissiminim kombinacijama za jesen i zimu.

Styling za novi katalog je radila svima poznata modna savjetnica Alma Premerl Zoko, koja je stiliziranjem nove kolekcije ispričala priču klasike, elegancije, ženstvenosti i glamura, po uzoru na svjetske modne ikone poput Jackie Kennedy i Marlene Dietrich.

Novu kolekciju modne kuće Bellissima za predstojeću sezonu, koja u poslovnice stiže krajem mjeseca augusta, osmislio je dizajnerski tim Bellissime na čelu sa Eminom Husedžinović Ibrahimović. Kolekcija je nadahnuta stilom '60-ih i '70-ih godina, sa dozom romantike, elegancije i klasike, ali ipak modernizovanih krojeva, koji odgovaraju duhu današnjeg vremena. Pored klasičnih zagasitih zimskih boja, Bellissima u dane jeseni i zime uvodi malo topline i energije bojama senfa i tirkiza. Dame koje se odluče za Bellissimine kombinacije sigurno neće požaliti te će predstojeće hladnije dane dočekati spremne i pune energije.