Gošće na ceremoniji
19

Modna izdanja prvih dama na krunisanju: Olena Zelenska plijeni pažnju u elegantnoj kombinaciji

N. O.
Olena Zelenska (Foto: Twitter)
Olena Zelenska (Foto: Twitter)
Prve dame SAD-a, Francuske, kao i Ukrajine plijenile su pažnju svojim pojavljivanjem u Westminsterskoj opatiji na ceremoniji krunisanja kralja Charlesa, a posebno je elegancija Olene Zelenske došla do izražaja.

Ceremonija krunisanja kralja Charlesa, prožeta stoljetnom tradicijom, ali sa nekoliko malih izmjena za moderno doba, odigrat će se pred oko 2.000 pozvanih gostiju i milionskom publikom širom svijeta.

Među gostima koji su pristigli u Westminstersku opatiju bile su i prve dame Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, kao i Ukrajine.

Jill Biden, prva dama SAD-a, odlučila se za plavo odijelo, s odgovarajućim rukavicama i trakom u kosi. Na ceremoniju je stigla s unukom, a ovo njeno izdanje dolazi nakon jučerašnje upečatljive roze kombinacije koje je birala za sastanak sa suprugom britanskog premijera Akshatom Murty.

Olena Zelenska, supruga predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, stigla je u Westminster u pratnji ukrajinskog premijera Denisa Šmihala u monohromatskoj kombinaciji.

Haljina i kaput bili su neobičnoj nijansi između sive i blijedoplave boje. Kaput je imao elegantne bočne nabore, a kombinaciju je upotpunila bisernim nakitom i bijelim štiklama.

Brigitte Macron bila je pratnja svom suprugu Emmanuelu Macronu, a za krunidbu je birala jednako elegantno izdanje. Stigla je u također monohromatskom izdanju - nosila je kombinaciju u baby rozoj nijansi.

Preko haljine do koljena nosila je kaput dugih rukava, a u rukama je ponijela torbicu u istoj nijansi.